« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NAJAVA

Braintheft u Zagrebu

Irci i Francuzi uspjeli su napraviti sjajnu kombinaciju zvukova koja oduševljava gledatelje

Brain Explosion u Jedinstvu
Brain Explosion u Jedinstvu (Trip to Zion)
Više o

Braintheft

,

Trip to Zion

Braintheft  je četveročlani bend čiji live nastup počinje s eksperimentalnim darkdubom, te preko dubstepa dolazi do kulmnacije u kombinaciji mračnog dubstepa i drum'n'bassa. Bend je nastao 2008. godine u Berlinu, no članovi su iz Irske, te Francuske, što se i jasno osjeti u njihovom zvuku. Pod jakim utjecajem duba, dubstepa i trip-hopa, kreacija Brainthefta razvila se u specifičan zvuk koji uključuje teške bass dionice, breakove, samplove i live instrumente. Live set Brainthefta kreće se od psihodeličnog down tempo duba do težeg, mračnijeg dubstepa/drum'n'bassa, što se pokazalo kao kombinacija koja redovno impresionira publiku.

Bend je 2008. počeo nastupati po underground dubstep večerima u Berlinu gdje se vijest o novom psihodeličnom dub soundu brzo proširila, te je dosad Braintheft svirao po mnogobrojnim klubovima i festivalima u Berlinu i okolici (između ostalog, imali su i zapažen nastup na ovogodišnjem Fusion Festivalu gdje su dijelili stage s Radikal Dub Kolektivom). Od ljeta 2009. surađuju s vj-icom Ma Beat čime su svom nastupu dodali i vizualnu (psihodeličnu) dimenziju.

Braintheft je snimio nekoliko pjesmi s dub producentom Al Dubbom u studiju Planet Earth u Berlinu. Također su surađivali s Uzulom (Kaly Live Dub) kao i s L'Oeuf Raide (Jarring Effects). Nedavno su izdali i svoje prvo EP izdanje, dok se prvi album priprema za 2011. Nakon uspješnih turneja po Njemačkoj, Irskoj i Českoj, Braintheft donosi svoj mračni bass i u  Istočnu Europu, u sklopu turneje za vrijeme koje ćemo ih imati prilike vidjeti i u Zagrebu.

Ovaj vikend započinje berlinskom koncertnom atrakcijom Braintheft, koji dolaze u zagrebački Akc Medika pokazati svoje glazbeno umijeće u mračnoj dimenziji dubstepa i duba. Nažalost, s njima neće doputovati najavljivani dj Saiman zbog privatnih poteškoća, no ekipa Trip to Zion-a je otvorila vrata još jednog floora, koji će biti podebljan domaćim snagama poput neponovljivog Baste iz cfn-a, te Danny Bwoy-a i Jan Becele-a iz Trip to Ziona. A sve njih će ugostiti MC Chakka u svojoj birtiji! After party na main flooru poslije nastupa Brainthefta će odraditi uvijek orginalni Zmayo iz Pistolera! Stoga u petak 28. siječnja, ne propustite opći kaos u Akc Medika!

ZMAYO (Pistolero)

Nakon, nekoliko odsviranih underground partija, zajedno sa Kirgom 2005. pokreću u Močvari  klupski breakbeat projekt Pistolero, koji bez prekida traje i danas uz neprocjenjivu podršku odlične Vjice (Wild Bronco) i novopridruženih članova (Akira, Si, Pelks, Pile, Tanja). Zbog velikog utjecaja koji je na njega ostavio Eat Static, aktivno prati i trendove na psihodeličnoj sceni, tako da ni psy-trance setovi sa njegove strane nisu rijetkost. U posljednje vrijeme obraća pažnju i na pomalo zapostavljeni mračni, svemirski i stomperski drum'n'bass a i dubstep mu se potpuno uvukao pod kožu. Kao DJ je nastupao na gotovo svim klupskim večerima u Zagrebu te širom Hrvatske i u inozemstvu. Dijelio je pozornicu i bio podrška izvođačima kao što su: Eat Static, Digitalis, Santos, Robosapiens, Freestylers, Saiko-Pod, J-Bass, Tricky-D, Amb, Hoodwink, Kirdec, Lomo, Transglobal Underground, LuQas, Hedflux, Far Too Loud, itd. 
+ Fidel in Dub ( Psyebancia)/ Dubstep set

BASTA (cfsn / Protokol)

Basta je svoju DJ karijeru počeo graditi 2004. godine, gdje je u zagrebačkom klubu Kset kao jedan od osnivača Jabba Crewa počeo puštati na početcima večeri uglavnom dancehall i breakbeat ritmove, gdje također radi kao VJ. Godinu dana kasnije odlazi iz Jabba crewa i sa DJ Freezom, Chillom i Real One-om u istom klubu pokreće Breaklecticu, večer raznovrsne glazbe s naglaskom na hip-hop i breakbeat, ali uz primjese svih vrsta elektronske glazbe polomljenih ritmova. Usporedno sa Breaklecticom također u Ksetu pokreće i Funk-A-Round večer, posvećenu starom funku. 2007. godine Breaklectica se gasi, a Basta zajedno sa Groodachima oživljava Kesetovu najuspješniju večer elektronske glazbe u povijesti kluba - Groodanje. Sezonu 2007/08. je osim Groodanja označila i rezidencija van Kseta, u Fly! baru, te postaje član Confusioa, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti gdje kao DJ ima priliku puštati sve vrste elektronnske glazbe. Trenutno njegovi setovi variraju od funka, breakbeata i dancehalla, do dubstepa, electra i drum and bassa. Danas vodi Protokol, jednu od uspješnijih večeri u metropoli.

DJ DANNY BWOY (Trip to Zion)

Danny Bwoy pravim imenom Danijel Handjal, dolazi iz malenog mjesta smještenog na brdu zvanog Motovun. Prve dodire sa glazbom ostvaruje još u osnovnoj školi dok je pod prisilom učiteljice pjevao Mucala, ali prava strana glazbe mu se okrenula u trenutku kad u suradnji s grupom PcP radi stvar pod nazivom „Come With Us" u jungle verziji koja uz podršku zagrebačkog Kingston sound-a postaje veliki hit. Nakon toga kreće upoznavanje sa širim dijelom glazbene „underground" scene. Danas kao DJ vrti jump up tunove od jungle-a do DnB-a.

JAN BECELE (Trip to Zion, DUBstep Klub)

Dj Jan Becele je svoj put underground dj-a započeo vrlo rano, još u osnovnoj školi, usmjeren na hip hop i reggae glazbu. Sada već davne 97./98. godine kroz kazalište se počeo upoznavati s praksom dj-inga za potrebe predstava i raznih preformansa. Također je suosnivač Festivala alternativnog kazališnog izričaja i pokretač Festivala novog izričaja 'H.Bogart' u Velikoj Gorici koji još dan danas djeluje. Preko kazališta je došao i do klupske scene 1998. godine kao član Udruge G.A.S. te pokreće večer Minimalistica u velikogoričkom Klubu 100 s naglaskom na minimal techno i drum and bass. S početkom novog tisućljeća Jan Becele se počinje zanimati za dub i reggae glazbu, te s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system s kojim su nastupali na Illectricty & Seasplash festivalima i diljem Hrvatske. 2003. godine pokreće program Groove Sanctuary u Močvari na kojem su gostovali Vuneny, Bilk, Dzihan & Kamien, High Tone, Tricky D i mnogi drugi.

Nakon tog perioda Jan odlučuje ostati u Močvari i 2005. godine osniva respektabilan Trip to Zion kolektiv koji i danas djeluje na zagrebačkoj klupskoj sceni. Trip to Zion promovira DJ kulturu, glazbene skupine i sound systeme iz Hrvatske čiji se glazbeni izričaj temelji na vrstama glazbe kao što su: reggae, dub, d'n'b, jungle, breakbeat i trance. Kroz Trip to Zion Jan Becele se profilirao kao vrsni organizator i poznavatelj scene. Ugostio je mnogobrojna etablirana svjetska imena kao što su Ez3kiel, Interlope, Alpha & Omega, Afrikan Simba, Left Alone, Mungo's HI FI, te regionalne snage poput Dubioze Kolektiv, S.A.R.S.-a, ST!llnessa i Antenata. U tom razdoblju Jan Becele aktivno sudjeluje u stvaranju Reggae.hr portala, s kojim i danas blisko surađuje. Svoju pravu svestranost Jan pokazuje kroz njegovanje video kulture u glazbenim programima. Sudjelovao u produkciji video spota 'U mojoj glavi' grupe Elemental, te je dio Trip to Zion VJ tima na nastupima ST!llnessa. Kao DJ i VJ nastupa po festivalima kao što su Seasplash, Outlook, INmusic, Viva La Pola. Jedan od zadnjih projekata je DUBstep Klub u zagrebačkom Akc Medika, u kojem sudjeluje kao suorganizator i dj. Dj Jan Becele je žanrovski nesvrstan; na njegovim setovima možete očekivati sve; od duba, dubstepa, drum and bassa, reggae-a, breakbeata... S Jan Beceleom očekujte neočekivano!

+ Trip to Zion dj's & vj's

www.myspace.com/triptozion

Medijski pokrivaju:

Terapija net

www.terapija.net

Radio Student

www.radiostudent.fpzg.hr

Metro portal

http://metro-portal.hr/
INZG
www.inzg.net/
Zion Radio, ponedjeljkom 100,5 MHz 16-17:30
www.radiostudent.fpzg.hr/index.php/emisije/glazbene-emisije/zion-radio
Reggae hr portal
www.reggae.hr

20.01.2011. 15:06:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh