« Clubbing
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Albumi tjedna

Fotografija vijesti
Više o

Majke

,

Lollobrigida

,

Beck

,

Neil Diamond

,

The Fratellis

Beck - ‘Modern Guilt’
(XL Recordings/Dallas Records) Ocjena: 3,5/5

Umjetnik poznat kao g. Hansen nije čovjek koji voli ponavljati stvari. Za ovaj album udružio je snage s Danger Mouseom kojemu crossover nije strana stvar. Kao produkt suradnje dobivamo naoko lo-fi, ali zapravo produkcijski vrlo nacifranu ploču, koja, budimo iskreni, ima mnogo vikše skrivenih aduta nego što se to na prvi pogled čini.

Neil Diamond - ‘Home Before Dark’
(Columbia/Menart) Ocjena: 4/5

Pod produkcijom Ricka Rubina primijenjen je akustični model Cashovih ‘American Recordings’, ali Neilu se pridružila instrumentalna pratnja i mogli bismo reći kako se radi o početku jednog divnog prijateljstva. Diamond više nije mladić i pjesme mu više nisu vesele, prepune elana i zanosa. Svjestan je on toga i sam, njegova ranjivost i više je nego očita...

VIS Lollobrigida - ‘Lollobrigida Inc.’
(DOP Records/Menart)) Ocjena: 3,5/5

Lollobrigida izrasta u sve značajniji bend na našoj ‘estradi’ jer je vrlo zabavan i šarmantan. Ida i društvo svojom ideologijom potiču na razmišljanje o seksualnosti uz vrlo plesne ritmove koji potiču na mrdanje guzicama. Na živahne sampleove nabacani su dobri tekstovi s ponekom engleskom upadicom, a sve se skupa doima vrlo zaigrano i veselo.

The Fratellis - ‘Here We Stand’
(Island/Aquarius Records) Ocjena: 3,5/5

U britanskoj ‘copy/paste’ fazi indie rocka, The Fratellis su se pokazali kao zabavljači koji se ne libe upotrijebiti ‘potrošene’ riffove te ih zapakirati u dobar ‘feel good’ rock. Oni su pozitivci kakve se rijetko viđa, zmazani, masne kose, blesavi... Je l’ može bit’ bolje!?

Majke - ‘Unplugged’
(Dancing Bear) Ocjena: 4,5/5

Ekspresivnost baritona Gorana Bareta demonstrirala je kameleonsku sposobnost prilagodbe zahtjevnijem, akustičnom ruhu, a zvučna kulisa te subotnje večeri kompletirana je klavijaturama njihovog starog kolege, Berislava Blaževića. Izvedbena snaga Majki je neosporiva, što potvrđuju razna žanrovska područja kroz koja su prodefilirali, od rocka, bluesa do countryja, pritom dokazavši status ponajboljih scenskih izvođača.

07.08.2008. 23:24:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh