« Muškarci
objavljeno prije 10 godina
EVOLUCIJA

Zašto su žene ljepše od muškaraca

Evolucija je kriva za sve, zaključuju znanstvenici koji tvrde da su muške crte lica, grublje od ženskih, posljedica upravo prirodnih prilagodbi

Ljepota je posljedica evolucije
Ljepota je posljedica evolucije (Arhiva)
Više o

žene

,

ljepota

,

evolucija

,

muškarci

Ljepota je u oku promatrača, često se voli reći, no teško je ne priznati da je ženski rod ljepši od muškog. No, kako je zapravo došlo do toga?

Znanstvenici tvrde da je za sve kriva evolucija i muški prgavi karakter, koji je oduvijek jači spol tjerao na međusobne tučnjave, prvo zbog vrlo proizaičnog razloga - hrane. Tako su praljudi upadali u svađe i fizičke obračune zbog komada dobrog mesa ili sočnog voća, a lomovi koje su jedni drugima nanosili mogli su ih koštati glave.

>> Ljepota je u oku, ali i spolu promatrača >>

Lom vilice je u današnje vrijeme rutinska stvar koja se liječi bez i najmanjeg problema, ma kako kompliciran bio, no u davna vremena značio je samo jedno - smrt.

Stoga se evolucija pobrinula da muškarci dobiju robusnije i čvršće crte lica jačanjem kostiju lica koje su postale otpornije na udarce, i to naročito arkade, jagodične kosti i vilica. 

>> Muškarce privlače sve žene, ljepota nije važna >>

Do sada su znanstvenici vjerovali da je jača vilica nastala kao prilagodba na tvrdu hranu poput orašastih plodova, no istraživanja su pokazala da se, recimo, australopitecus boisei hranio uglavnom voćem, za što nije bilo potrebno razviti snažnu vilicu.

No, priroda se pobrinula da se ljudski rod ne istrijebi međusobno minornim ozljedama u svađama oko hrane. Kako će li nas zaštititi od današnje ljudske gluposti?

10.06.2014. 09:03:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    jebač
    10.06.2014. 09:48
    Zato jer nemaju kurac.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh