« Muškarci
objavljeno prije 10 godina
BOLJE JE U DVOJE

Muškarci u ozbiljnim vezama su zdraviji i dulje žive

Oženjeni muškarci i muškarci u ozbiljnim vezama manje piju, manje puše, zrdavije se hrane, više se kreću i manje se izlažu rizicima

Oženjeni muškarci boljeg su zdravlja i dulje žive
Oženjeni muškarci boljeg su zdravlja i dulje žive (Deviantart)
Više o

zdravlje

,

brak

,

veze

,

muškarci

Muškarci koji su u ozbiljnoj vezi ili su oženjeni puno su zdraviji od svojih kolega 'solista' a ujedno kasnije umiru. Iako se na prvu čini apsurdno da je život u dvoje zdraviji i mirniji, istraživanja su pokazala upravo to. Nastavite čitati i saznajte nekoliko razloga koji bi vas mogli uvjeriti da je bolje ostatak života provesti s ljepšom polovicom.

Muškarci u ozbiljnim vezama umiru kasnije 

U studiji Marital Status and Mortality: The Role of Health, koja je provedena još 1996. godine, došlo se do zanimljivih zaključaka. Pri proučavanju 50, 60 i 70-godišnjaka utvrđeno je da neoženjeni muškarci iz spomenutih starosnih grupa umiru brže od oženjenih ili muškaraca u vezi. Jasnog razloga zašto je to tako nema, no stručnjaci su mišljenja da je ozbiljna veza odgovorna za to jer pogoduje općem zdravlju muškarca zbog toga što ga se u vezi potiče na zdraviji život. Oženjeni muškarci su manje pili i manje pušili, zdravije su se hranili, više su se kretali i manje su se bavili stvarima rizičnim za zdravlje (seks bez zaštite, uživanje teških droga, itd.).

Muškarci u ozbiljnim vezama su pod manjim stresom

Dario Maestripieri, profesor pri Sveučilištu Chichago, uvjeren je da „iako stresan, brak omogućuje ljudima lakše suočavanje sa stresnim čimbenicima." Stres u svakodnevnom životu ima velik utjecaj na nastanak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su autoimune bolesti, rak i bolesti krvo-žilnog sustava. Istovremeno stres smanjuje tjelesnu otpornost zbog čega su stanja bolesti sklonija pogoršanju. Ukoliko još uvijek oklijevate i dvoumite se biste li bili u ozbiljnoj vezi ili ne, možda vas činjenica da ćete biti zdraviji potakne da se ipak odlučite za zajedništvo.

08.06.2014. 21:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh