« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
HE HE

Zašto muškarci uspješnije skidaju kilograme od žena

Muški rod je uspješniji u mršavljenju, pokazao je cijeli niz istraživanja, a evo zašto im to ide bolje nego ženama

Muškarcima mršavljenje ide bolje od ruke
Muškarcima mršavljenje ide bolje od ruke (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

žene

,

mršavljenje

,

muškarci

,

skidanje kilograma

Kada voditelj jedne od najuspješnijih organizacija koje se bave skidanjem kilograma, Weight Watchersa, kaže da su muškarci uspješniji u skidanju kilograma, treba dobro poslušati što kaže i možda na taj način doći do spasonosnog rješenja za postizanje svojih ciljeva.

David Kirchoff kaže da su žene opterećenije viškom kilograma od muškaraca zbog nametnutih društvenih standarda i medijskog pritiska mršavica koje postaju ikone zbog svoje savršene linije, pa ih žene jednostavno ne mogu izbjeći.

S druge strane, muškarci skidanju kilograma pristupaju s ratničkim stavom, a izlika za odlazak na dijetu nije višak kilograma nego manjak forme, što im u startu daje bolju poziciju s psihološke strane. 

Temeljem razgovora muškaraca s psiholozima Weight Watchersa, Kirchoff je zaključio da je upravo takav način prezentacije potrebe za skidanjem kilograma neusporedivo bolji od jednostavne mantre većine žena - debela sam i moram smršaviti. 

Muškarci na dijeti stalno si postavljaju nove ciljeve koje žele dostići, i to na mjerljiv način - brojke (obujam struka ili kilogrami), rezultati koje postižu na vježbanju - a kad ih dostignu, postavljaju nove, kao u nekoj igri strategije.

Žene, s druge strane, evolucijski nemaju taj snažan ratni poriv, pa u cijelom procesu mršavljenja vide samo krajnji cilj, pa im nedostatak strategije i planiranja puta prema cilju često stane na put, što se vidi po tome da žene znatno češće odustaju od dijete.

Bilo kako bilo, pokazalo se da ratnički pristup donosi sjajne rezultate, pa ako ste žensko, ali je u vama ostao neki ratnički gen, pokušajte na ovaj način ....

14.12.2013. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh