« Clubbing
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
KULTURA PROMJENE

Xiu Xiu i Lali Puna u Teatru &TD 30. svibnja

Kultura promjene SC-a za sam kraj koncertne sezone istu večer u Zagreb dovodi dvije koncertne poslastice

Lali Puna
Lali Puna (Myspace)
Više o

Teatar &TD

,

Marie Curie

,

ivo padovan

,

prodaja ulaznica

Xiu Xiu je američki eklektični duo neobičnog imena i još neobičnije tematike koju obrađuju u pjesmama te jedan od najhvaljenijih američkih indie rock bendova u današnje vrijeme.

Nastali pod neupitnim utjecajem britanskog post punka i bendova poput Joy Division, Magazine ili The Cure, Xiu Xiu se super opušteno snalaze i u pop i u eksperimentalnim rock te elektronskim vodama. Njihovu glazbu dosta teško svesti na par standardno-opisnih riječi, jer će se dogoditi  vas iz prekrasne melodije neočekivano uvedu u potpunu kakofoniju ili pak nekakav banalni solo na sintu, nakon čega jednostavno ostajete bez teksta jer u konačnici sve savršeno funkcionira a vi ste baš zbog toga zbunjeni. Ovo će im biti drugi nastup u Zagrebu.

www.myspace.com/xiuxiuforlife

Lali Puna nisu toliko bili u fokusu javnosti i to zato jer su članovi benda bili zauzeti raznim drugim glazbenim projektima. Nakon šestogodišnje diskografske pauze nedavno im je izašao novi album kojim u prvi plan vraćaju programirane ritmove nerijetko obogaćene suptilnim zvucima vibrafona. Zavodljiv glas pjevačice Valerie daje poseban pečat glazbi koju stvara ovaj četveročlani bend.

www.myspace.com/lalipunalalipuna

Ulaznice se po pretprodajnoj cijeni od 80kn mogu kupiti u Rockmarku, Dirty Old Shopu i Dancing Bearu. Na ulazu će koštati 100kn. Isti se otvara u 20, a koncert počinje u 21 sat.


28.05.2010. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh