Znanost
WOW!

T. rex je stvarno bio monstrum

objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci

Znanstvenici su otkrili još jedan razlog za divljenje Tyrannosaurusu rexu. Kada je golemi mesožder zagrizao, činio je to silom jednakom težini triju automobila, što mu je… više »

PROBLEMI

NASA odgodila prvo lansiranje rakete SLS do 2019.

objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci

NASA je odgodila je do 2019. prvo lansiranje nove rakete SLS koja bi trebala u lunarnu orbitu postaviti kapsulu Orion. Prvo lansiranje Space Launch Systema (SLS) NASA je planirala za studeni… više »

SJAJNO!

Tesla počeo prodaju solarnih krovova

objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci

Tesla je napokon u svoju ponudu dodao krovne ploče koje od sunčevog zračenja proizvode struju za domaćinstvo, priopćila je kompanija. Kupci širom svijeta od jučer mogu naručiti solarni… više »

WOW!

NASA objavila nove fantastične fotke Saturna

objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci

NASA-ina svemirska sonda Cassini zabilježila je nove fotografije Saturnovih prstenova u okviru misije izviđanja ove druge najveće planete Sunčevog sistema. Riječ je o Cassinijevom prolasku… više »

ZANIMLJIVO

Homo naledi - suvremenik ranog modernog čovjeka?

objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci

Nova skupina ljudskih ostataka otkrivenih u pećini u Južnoj Africi podupire ideju da je čovjekov rođak Homo naledi zakapao svoje mrtve, piše eLife. U pećinskom sustavu… više »

GROZNO

Tko najviše zagađuje orbitu Zemlje?

objavljeno prije 7 godina

NASA je priopćila da su Rusija, SAD i Kina odgovorni za najveći dio svemirskog otpada koji se nalazi u Zemljinoj orbiti. NASA je prebrojala da je za 6.501 komad otpada odgovorna Rusija, a… više »

CASSINI

Prostor između Saturna i prstenova iznenađujuće bez prašine

objavljeno prije 7 godina

Prostor između Saturna i njegovih prstenova je, kako se čini, "relativno lišen prašine", priopćila je u utorak NASA to iznenađujuće otkriće na temelju podataka koje je prikupio… više »

dna, dnk
ZANIMLJIVO

Špilje su pune DNK izumrlih ljudskih bića

objavljeno prije 7 godina

DNK izumrlih ljudskih bića mogu se pronaći u sedimentima u špiljama, čak i u odsustvu kostura, javlja BBC o istraživanjima znanstvenika iz madridskog Prirodoslovnog muzeja i Instituta… više »

COOL

Cassini među Saturnovim prstenovima

objavljeno prije 7 godina

NASA-ina letjelica Cassini, koja još od 2004. kruži oko Saturna te je znanstvenicima priskrbila više od 3000 znanstvenih izvješća o "drugim svjetovima" u srijedu je prvi… više »

WES

Besplatna stručna radionica Workshop on Embedded Systems

objavljeno prije 7 godina

Budući inženjeri, uprkos tome što imaju dobru teorijsku podlogu za posao koji ih čeka nakon školovanja, rijetko kada imaju mogućnost doći u doticaj sa problemima iz prakse. To… više »

OPASNOST

Hoće li nam opet doći El Nino?

objavljeno prije 7 godina

Izgledi da se tijekom 2017. ponovno javi globalni atmosfersko-oceanski fenomen El Nino iznose 50 do 60 posto, izvijestila je u petak Svjetska meteorološka organizacija (WHO) nakon… više »

HMM

Hoće li ljudi izumrijeti za tridesetak godina?

objavljeno prije 7 godina

Jeff Nesbit, bivši direktor zakonodavnih i javnih poslova Nacionalne zaklade za znanost pozabavio se posljednjim predviđanjima o sposobnostima umjetne inteligencije te zaključio… više »

PROBLEM

Puca gigantski glečer na Grenlandu

objavljeno prije 7 godina

NASA je objavila kako su njihove nadzorne kamere prije nekoliko dana uhvatile dugačku pukotinu na Petermannovom glečeru koji se nalazi na sjevernoj strani Grenlanda, koji spaja ledeni… više »

NAPREDAK

Kina lansira Tianzhou-1, prvi teretni svemirski brod

objavljeno prije 7 godina

Opskrbni svemirski brod Tianzhou-1 lansirat će se u 07.41 po mjesnom vremenu uz pomoć rakete Long March-7 Y2 iz Centra za lansiranje satelita Wenchang u južnoj pokrajini Hainan, izvijestila… više »

Ogroman asteroid proleće kraj Zemlje 19. travnja

objavljeno prije 7 godina

Asteroid imena 2014-JO25, širok otprilike 650 metara, proći će kraj Zemlje u srijedu 19. travnja. Asterorid će se kretati prema u Jupiteru te će od Zemlje biti udaljen 1,8 milijuna… više »

skrolaj na vrh