« Znanost
objavljeno prije 11 mjeseci i 25 dana
SRETAN PUT

Tri astronauta krenula na ISS

Trojica astronauta iz tri zemlje poletjela su u petak s kozmodroma Bjakonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj postaji

Tri nova stanovnika ISS-a krenula na put
Tri nova stanovnika ISS-a krenula na put (Arhiva)
Više o

ISS

,

Međunarodna svemirska postaja

,

astronauti

rojica astronauta iz SAD-a, Rusije i Italije poletjela su u petak s kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) gdje će se pridružiti istraživanjima koja se provode u orbitirajućem laboratoriju.

Ruska raketa Soyuz s trojicom veterana letova u svemir, Amerikancem Randyjem Bresnikom iz NASA-e, Sergejem Ryazakijem iz ruske svemirske agencije Roscosmos i Talijanom Paolom Nespolijem iz Europske agencije za svemir, poletjela su iz Bajkonura nešto prije 18 sati, po snimkama NASA TV-a, a na ISS bi trebali stići oko ponoći.

Astronauti će se pridružiti tročlanoj posadi koja je već na postaji, 100 milijardi dolara vrijednom laboratoriju koji orbitira na oko 400 kilometara od Zemlje.

Njihovim dolaskom NASA će prvi puta imati četiri člana posade za medicinske i tehnološke eksperimente i druga istraživanja koja se provode na postaji. Oni će na ISS-u provesti četiri mjeseca.

NASA postaju koristi i za pripremu slanja ljudi na Mjesec i Mars, navodi agencija Reuters.

29.07.2017. 14:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh