Znanost nema sljedeće stranice
SUNCE PRIJETI

Solarne eksplozije sve jače, opasnost za elektroniku i telekomunikacije

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Solarne bi oluje u sljedećih nekoliko dana mogle utjecati na satelitsku komunikaciju i električnu opremu na Zemlji, tvrde odgovorni u američkoj nacionalnoj Agenciji za oceane i atmosferu.… više »

SRETAN PUT!

NASA lansirala sondu Juno na petogodišnje putovanje

objavljeno prije 13 godina

Kako bi otkrili tajnu nastanka najvećeg planeta u našem sustavu, NASA je danas prema Jupiteru lansirala sondu Juno, piše Hina. Raketa Atlas duga 60 metara koja nosi Juno… više »

RED PLANET

Pronađena tekuća voda na Marsu?

objavljeno prije 13 godina

Američki znanstvenici možda su po prvi put pronašli dokaz o postojanju vode u tekućem stanju na tlu Marsa, priopćila je u četvrtak NASA. Istraživanja do sada nisu uspjela pronaći… više »

CRVENI PLANET

Ljudi ipak nikad neće moći živjeti na Marsu

objavljeno prije 13 godina

Znanstvenici već desetljećima nagađaju kako je Mars nekoć bio sličan Zemlji i da je njegovom površinom tekla voda, što se može zaključiti po golemim kanjonima, prema kojima je… više »

PREGAZILI IH MODERNI LJUDI

Riješena tajna neandertalaca

objavljeno prije 13 godina

Neandertalci si vladali 300.000 godina i onda su samo nestali. To je bio misterij koji je mučio znanstvenike dulje vrijeme. No, čini se kako je konačno otkriveno što se dogodilo.… više »

VREMENSKI STROJ

Znanstvenici zaključili kako je putovanje kroz vrijeme ipak nemoguće

objavljeno prije 13 godina

Iako znanstvenici ni do sada nisu davali prevelike šanse da ćemo ikada otkriti kako putovati kroz vrijeme, nedavno otkriće maksimalne brzine fotona (čestica svjetlosti) stalo je na… više »

SVEMIR

Sonda Dawn ušla u orbitu Veste

objavljeno prije 13 godina

Robotska sonda NASA-e nakon četiri godine putovanja ušla je u orbitu asteroida Veste kako bi počela proučavanje drugog najvećeg objekta u asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera,… više »

135. MISIJA

Posljednji let Atlantisa u svemir prolazi bez problema

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

NASA je danas javila kako je posljednji let u svemir space shuttlea Atlantis prošao bez ikakvih poteškoća te je je uspješno priključen na Međunarodnu svemirsku postaju… više »

skrolaj na vrh