Život
DALEKA BUDUĆNOST

Koliko smo blizu znanosti Zvjezdanih staza?

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Ove ideje iz popularne serije "Zvjezdane staze" okupiraju maštu mnogih. No, također su privukle pažnju vodećih fizičara i astronoma koji proučavaju znanost na kojoj se bazira većina… više »

TERMALNA HIPOTEZA

Čovjek je počeo hodati uspravno zbog vrućeg tla?

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Ovo otkriće postavlja tzv. "termalnu hipotezu" ljudske evolucije, koja kaže da je čovjek počeo hodati uspravno zbog velike vrućine na tlu. Prema ovoj teoriji, naši rani preci time su… više »

mladenka djeveru
ROSA BRIDE

Profesionalna djeveruša postaje sve popularnije zanimanje

objavljeno prije 14 godina

Wang Jia izgleda lijepo i blještavo dok hoda ispred mladenke - baš kao što je slučaj s većinom djeveruša. Ona čak ima tu čast i pridržati mladenkin buket dok… više »

erotski snovi san spavanje seks
SKRIVENE PORUKE

Erotski snovi i njihovo značenje - 2. dio

objavljeno prije 14 godina

Točna interpretacija snova koji na nas ostave snažan dojam uvijek je prvo što poželimo nakon što noćne avanture završe. U tom smislu najzanimljiviji su erotski snovi o… više »

NAJSTARIJA MOKASINA

Pronađena 5500 godina stara cipela

objavljeno prije 14 godina

Međunarodni tim arheologa pronašao je u Armeniji najstariju kožnu cipelu na svijetu. Pretpostavlja se da je cipela veličine 37 stara oko 5500 godina. "Oduševljena sam. Čak su i… više »

LJEPOTA I PREHRANA

Prelijepa Amerika i priče o poremećajima prehrane u kinu Europa

objavljeno prije 14 godina

Uz predstavljanje knjige Poremećaji prehrane: 100 pitanja i odgovora, održat će se i javna debata s prof. Carolyn Costin, vodećom američkom stručnjakinjom na području tretmana poremećaja… više »

VRUĆE MJESEČARENJE

Želite li seks u snu?

objavljeno prije 14 godina

Fenomen koji pogađa svakog 10. muškarca i svaku 25. ženu ozbiljan je poremećaj spavanja i može narušiti odnos s partnerom, piše u kanadskoj studiji o seksomniji koja se… više »

gripa prehlada bolest mu
A JOJ!

Muškarci često glumataju da su teško bolesni

objavljeno prije 14 godina

Muškarci nisu uvijek bolesni koliko se čini i gotovo polovica njih će najobičniju prehladu drugima predstaviti kao tešku gripu, glavobolju odmah definirati kao neizdrživu… više »

PERSONALIZACIJA

Slika u pozadini - Google izgleda kao Bing

objavljeno prije 14 godina

Odzvonilo je bijeloj pozadini na početnoj stranici Googleove tražilice - svi korisnici stranice Google.com i raznih lokalnih verzija mogu od ovog tjedna prilagoditi sliku koja se prikazuje u… više »

igrice tinej
LAŽNA UZBUNA

Nasilne video igrice su za većinu djece sasvim bezopasne

objavljeno prije 14 godina

Nasilne video igrice zaista mogu kod nekih igrača potencirati agresivnost i neprijateljsku nastrojenost, ali isto tako kod drugih 'gamera' poboljšavaju vizualno-prostorno snalaženje i… više »

ZABAVA NA TUĐI RAČUN

Političari službenom karticom kupovali porniće

objavljeno prije 14 godina

Službeni dokumenti pokazuju da su neki od bivših ministara u novozelandskoj vladi na račun poreznih obveznika iznajmljivali zrakoplove, kupovali skupocjeni šampanjac, cvijeće za… više »

o
OLAKŠAJTE PSIHU

Stres usporava zacjeljivanje rana

objavljeno prije 14 godina

Ako ste ozlijeđeni ili bolesni, stres samo može usporiti vaš oporavak. Što ste više tjeskobni ili uznemireni to će ranama trebati dulje da zacijele. Kako kaže psiholog… više »

MALE KOLIČINE

Je li čokolada zbilja dobra za zdravlje srca?

objavljeno prije 14 godina

Velik broj znanstvenika već dugo govori da je čokolada jedna od namirnica koje, ako se konzumiraju u malim količinama, pomažu kardiovaskularnom zdravlju. Jedna od posljednjih studija koja to… više »

KORISNI SAVJETI

Kako spriječiti česte sportske ozljede

objavljeno prije 14 godina

Kako biste izbjegli najčešće sportske ozljede, prvo morate raditi na gipkosti jer to vam uvelike pomaže spriječiti ozljede. Kada tijelo možete slobodno pokretati to pomaže u… više »

PLODNOST

Osobine ličnosti određuju koliko ćemo djece imati

objavljeno prije 14 godina

Reproduktivni uspjeh žena i muškaraca ovisi o njihovim osobinama ličnosti - pokazalo je to novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Sheffield i objavljeno u zborniku radova… više »

skrolaj na vrh