Život
OVISNOST O CIGARETAMA

Islanđani će cigarete moći kupovati samo na recept

objavljeno prije 13 godina

Islandski parlament Althing ovih dana razmatra zakonski prijedlog da se pušenje proglasi ovisnošću, što znači da će se država prema pušačima odnositi kao prema… više »

Žene su najčešći korisnici društvenih mreža
ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Je li privatnost na Facebooku samo mit?

objavljeno prije 13 godina

Zahvaljujući jeftinom i brzom Internetu te mobilnim telefonima koji su dostupni praktički svima i u svakom trenutku, s pravom se može reći kako smo mi povezana, „online" generacija.… više »

PRESTIŽNA NAGRADA

U Ženevi uručena nagrada za mikrobiologiju Miroslavu Radmanu

objavljeno prije 13 godina

Poznatom hrvatskom znanstveniku i akademiku Miroslavu Radmanu u Ženevi je uručena europska nagrada za mikrobiologiju, javlja Hina. Nagradu je našem biologu urućio Bernard Schink,… više »

ZDRAVLJE I TEHNOLOGIJA

Iphone moći će otkriti rak kože

objavljeno prije 13 godina

Skupina znanstvenika u kojoj su sudjelovali dermatolozi i matematičari razvila je aplikaciju koja će Appleov telefon pretvoriti u dijagnostičko sredstvo. Naime, aplikacija "Skin Scan"… više »

ALTERNATIVNI ISHOD

Zašto imamo noćne more i kako ih se riješiti

objavljeno prije 13 godina

Noćne more su mnogima izvor zbunjenosti i tjeskobe, ali istraživači vjeruju kako one u osnovi imaju vrlo korisnu svrhu. One su važne za ljudsko preživljavanje, u suprotnom bi ih evolucija… više »

NE TV

Potaknite dijete da odmalena zavoli čitanje i bolje će mu ići u školi

objavljeno prije 13 godina

Roditelji koji svoju djecu odmalena uče čitati i u njih usađuju ljubav prema knjizi osiguravaju im dobar start u školi i brzo napredovanje. Boravak u predškolskim institucijama… više »

OPREZ!!

Amerikanci u lovu na vlasnike .com i .net domena

objavljeno prije 13 godina

Prilično popularni TVShack, portal na kojem ste uvijek mogli naći dobar link za streaming sadržaja koji želite gledati, a vaša ga lokalna televizija ne prikazuje, prvi se našao… više »

DOBRI SAVJETI

Kako biti uspješan na prvom ljubavnom sastanku

objavljeno prije 13 godina

Sviđa li vam se američki način života ili ne, ima nešto o čemu bismo svi mi s ovih prostora trebali učiti od Amerikanaca.  Ako živite u SAD-u, a nedavno ste se rastali ili… više »

IL PALIO

Je li opravdano riskirati živote životinja radi ljudske zabave

objavljeno prije 13 godina

Prošloga petka jedna se konj zabio u prepreku odnosno ogradu i smrtno stradao na treningu za poznatu utrku oko popločanog trga u talijanskom gradu Sieni zbog čega su se razljutile… više »

PRIJE I POSLIJE

Medicinski stručnjaci protiv Photoshopa

objavljeno prije 13 godina

Dosta je bilo varanja. U tu bi se rečenicu mogla sažeti inicijativa američkih liječnika koji su se okomili na 'fotošopiranje' (uređivanje fotografija putem softvera Photoshop i njemu… više »

Kad je i kako započela tradicija prostiranja crvenog tepiha

objavljeno prije 13 godina

Nekada je hodanje po crvenom tepihu imalo velik značaj, ali danas je taj ritual toliko izlizan da svaka šuša iz reality showa ili glumac koji nema veze s pojmom glume često… više »

OTVORENI UMOVI

Anglikanci bi mogli dopustiti zaređivanje homoseksualcima

objavljeno prije 13 godina

Službeni dokument koji je danas objavila Anglikanska crkva pokazuje otvorenost prema mogućnosti da se dozvoli homoseksualcima da budu anglikanski svećenici, jer je to pitanje kamen smutnje u… više »

GORE - DOLE

Težinu održavajte jogurtom, zaboravite krumpir

objavljeno prije 13 godina

Općenito se vjeruje da je umjerenost u jelu - bez obzira na to što se jede - ključ uspješnog održavanja tjelesne težine. Jedna nova studija prehrambenih navika, provedena na… više »

LG

Predstavljeni Optimus 3D i Optimus Pad

objavljeno prije 13 godina

LG je predstavio dva atraktivna uređaja zasnovana na operativnom sustavu Android: pametni telefon LG Optimus 3D te tablet Optimus Pad. LG Optimus 3D pokreće procesor radnog takta 1 GHz, uz… više »

ČESTITAMO!

Kako doživjeti višestruke orgazme - znaju znanstvenici!

objavljeno prije 13 godina

Samo 25 posto žena ima sposobnost doživjeti orgazam prilikom svakog seksualnog odnosa, u usporedbi s čak 90 posto muškaraca tvrdi portal B92. Srećom, nova znanstvena studija… više »

skrolaj na vrh