Žene
Koji je pravi?

Pogrešan grudnjak uzrokuje glavobolju

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Mnoge žene nose pogrešan grudnjak i štete svom zdravlju, a da to ni ne slute. Odabir ispravnog grudnjaka jednako je važan kao i kupnja udobnih cipela ili naočala prave… više »

žrtve nasilja

Predstavljen Zagrebački vodič za žene koje su preživjele nasilje

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

U Zagrebu je danas, u organizaciji Autonomne ženske kuće Zagreb i Grada Zagreba, predstavljena publikacija 'Gradski vodič za žene - Zagrebački vodič kroz socijalne usluge za žene koje su… više »

Jednostavno a praktično

Najlonke koje tope masne naslage uskoro u prodaji

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Brazilska kompanija Scala tvrdi kako njihovi proizvodi pomažu otklanjanju masnih naslaga s bedara i trbuha. Kada je donje rublje koje proizvodi ista kompanija pušteno u prodaju,… više »

Teže ali brže

Trudnice su bolje sportašice

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Strije, debljanje i umor nuspojave su trudnoće koje su poznate većini žena. Ali neke se žene, čini se, u trudnoći lakše nose s ekstremnim fizičkim naporom. Kim Clijsters, belgijska… više »

djeca, posao, ljubav

Upoznajte životne želje i strahove modernih žena

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Istraživanje je provedeno ove godine i prošle godine među ženama u dobi od 18-30. Jednoglasni zaključak studije je da pripadnice ljepšeg spola imaju više samopouzdanja… više »

za izvanredne situacije

Nova kontracepcijska pilula za čak pet dana poslije

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

HRA Pharma dobila je dozvolu za prodaju nove, djelotvornije pilule za dan poslije pod nazivom ellaOne te uskoro kreće s njenim plasmanom na europska tržišta. Pilula će se prvo naći u… više »

žensko zdravlje

Hormonalni ciklusi su neizbježni

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Američka neurologinja Luann Brizendine dokazala je kako tijekom mjesečnice ženin mozak prolazi temeljite promjene te se hormoni koje luče mijenjaju ponekad čak i za 25 posto. To može… više »

samo za žene

Alkoholom protiv osteoporoze

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Više od samog alkohola na to imaju utjecaja biljni hormoni koji se nalaze u sastavu piva. Stručnjaci ujedno upozoravaju da neumjerena konzumacija alkohola ima potpuno suprotan učinak.… više »

PRIRODNO I ZDRAVO

Dojenje smanjuje rizik od raka dojke

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Stručnjaci su potvrdili kako bi žene s obiteljskom poviješću raka dojke trebalo maksimalno ohrabrivati da doje jer su istraživanja pokazala da dojenje smanjuje rizik od raka dojke.… više »

TRUDNICE OPREZ

Carski rez povećava rizik od genetskih promjena

objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Švedski znanstvenici otkrili su moguću vezu između rođenja planiranim carskim rezom i povećanog rizika za obolijevanje od dijabetesa, raka, astme i sličnih bolesti. Studija koju su… više »

SAVJET STRUČNJAKA

Ne žurite sa skidanjem kilograma nakon poroda

objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Potrebno je između šest mjeseci do godine dana da bi se majke riješile viška kilograma dobivenih u trudnoći. Oponašanje slavnih osoba koje samo nekoliko tjedana… više »

majčinstvo

Kako izbjeći iscrpljenost majke

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Naučiti kako biti majka vlastitoj bebi puno je više od napornog cjelodnevnog rada. Ako se pred majku stavi puno drugih zahtjeva, čime ona ima više posla, a manje vremena… više »

Nedodirljiva predsjednica indijskog parlamenta

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Daliti ili nedodirljivi, građani Indije izvan svih kasta, osobe koje se svakodnevno diskriminiraju i praktički su im uskraćena osnovna ljudska prava dobili su predstavnicu na jednoj od… više »

savjeti

Kontracepcija za vrijeme dojenja

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Mnogi su uvjereni da dojenje sprečava od nove trudnoće, no to ipak nije potpuno sigurna metoda. Mlade majke imaju na raspolaganju mnoge druge metode koje dolaze u obzir. Prva ovulacija nakon… više »

WE BOOBED

Marks & Spencer neće dodatno oporezivati velike grudnjake

objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Britanski trgovački lanac Marks & Spencer odustao je u petak od dodatnog poreza na grudnjake velikih brojeva, pošto je peticiju protiv poreza potpisalo 13.000 osoba putem… više »

skrolaj na vrh