« Žene
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Koji je pravi?

Pogrešan grudnjak uzrokuje glavobolju

Ako vas boli glava i imate problema s kralježnicom, vrlo je vjerojatno da imate pogrešan grudnjak – naučite odabrati pravi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

grudnjak

,

velike grudi

,

male grudi

,

povećanje grudi

,

ispravan grudnjak

,

bolovi u grudima

,

problemi zbog grudnjaka

,

zdrave grudi

,

glavobolja i grudi

Mnoge žene nose pogrešan grudnjak i štete svom zdravlju, a da to ni ne slute. Odabir ispravnog grudnjaka jednako je važan kao i kupnja udobnih cipela ili naočala prave dioptrije.

Ako grudnjak na bilo kojem dijelu tijela stvara preveliki pritisak, može doći do nastanka crvenila, otežanog disanja, glavobolje, problema s kralježnicom te, dugoročno, i deformacije samih grudi.

Ukoliko niste sigurni nosite li pravi grudnjak, jednostavno ga skinite i ako su vam ostali utisci na koži (posebnu pozornost obratite na ramena i područje ispod grudi) - potrebna vam je promjena.

Najbolji grudnjaci samo podupiru grudi, a tijekom nošenja ga ni ne osjećate, jer dopuštaju normalno kretanje bez neugodnih "urezivanja" i ograničenja.

Postoji uvjerenje da preuski grudnjak može dovesti do raka dojke, ali do sada nije pronađena povezanost između nastanka opake bolesti i pogrešnog grudnjaka.

Veličina grudnjaka sastoji se od dva elemenata: obujma dojki (označava se slovima) i opsega leđa (označava se brojkama).

Iako se veličina može izmjeriti, brojevi se kao i kod odjeće mogu razlikovati od modela do modela i najbolji način kupnje ispravne veličine je isprobavanje.

Prava veličina ne uzrokuje osjećaj zatezanja i nelagode, a podizanjem ruku možete vidjeti je li je grudnjak dovoljno čvrst.

Donji rub košarice trebao bi se držati usko uz tijelo, jer on osigurava 80% potpore grudima.

Ako se naramenice urezuju, vjerojatno donji rub košarice nije dovoljno stisnut pa su one previše zategnute kako bi grudi bile podržane.

Osobe s vrlo malim grudima iz medicinskih razloga ne moraju nositi grudnjak ako to ne žele, dok ga osobe s većim grudima moraju nositi zbog zdravlja i sigurnosti.

Inače, suprotno promidžbenim porukama, različiti konzmetički preparati ne mogu povećati grudi, ali mogu postići efekt "čvršćeg" izgleda. Slično se postiže i izmjeničnim tuširanjem toplo-hladno te redovitim masažama.

25.09.2009. 14:57:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh