« Žene
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
WE BOOBED

Marks & Spencer neće dodatno oporezivati velike grudnjake

Trgovački lanac najavljuje 25-postotno smanjenje cijena svih grudnjaka tijekom 15 dana.

(Corbis)
Više o

grudnjak

,

Marks and Spencer

,

We boobed

,

Busts 4 Justice

,

velike grudi

,

porez na grudnjake

Britanski trgovački lanac Marks & Spencer odustao je u petak od dodatnog poreza na grudnjake velikih brojeva, pošto je peticiju protiv poreza potpisalo 13.000 osoba putem interneta.

Marks & Spencer objavio je u petak plaćene oglase u nekoliko dnevnih listova kojima potrošače humoristično obavještava da je njegova prvotna odluka o dodatnom porezu bila pogrešna.

"We boobed", piše trgovački lanac poigravajući se riječima "boob" ("duda" i "gaf"), te najavljuje 25-postotno smanjenje cijena svih grudnjaka tijekom 15 dana.

Mlada žena, 26-godišnja Beckie Williams, koja je pokrenula kampanju na Facebooku, nije u petak krila zadovoljstvo te je u izjavi za kanal GMTV izjavila "Oduševljena sam u ime svih žena u skupini" koja nosi grudnjak s košaricama oznake H.

"13.500 osoba podržalo nas je, to je zbilja fantastično", rekla je Williams koja je krenula u akciju razočarana odlukom lanca Marks & Spencer da na grudnjake s košaricama od oznake E zaračunava dodatnih 2,25 eura.

Skupina s Facebook, koja se nazvala "Busts 4 Justice", ocijenila je dodatan porez "zločinački nepravednim" i pozvala "sve žene bujna poprsja" da im se pridruže u akciji protiv najvećeg proizvođača rublja u Velikoj Britaniji.

The Sun, koji se proslavio fotografijama mladih žena bez grudnjaka, stao je uz Beckie Williams i u petak s njome slavio pobjedu. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 17:41:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh