Žene
8. mart

Perilica je zaslužna za žensku emancipaciju

objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Žene su u nedjelju diljem svijeta obilježile njihov međunarodni dan tražeći jednaka prava i prekid nasilja nad ženama. Najveća manifestacija održana je u Poljskoj gdje je blizu 6.000 ljudi… više »

uskrsli praznik

Sretan Dan žena

objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Da li je stvar u lokalnim izborima ili je jednostavno hrvatska javnost shvatila da Međunarodni dan žena nema previše veze s mrskim komunizmom, zapravo i nije važno. Dobro je da se… više »

JEEE!

Slovakinje više ne moraju pripadati muškarcu

objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Slovaci su nedavno djelomično ublažili kontroverzni zakon kojim se zahtijeva da se ženskim prezimenima u službenim dokumentima doda nastavak "ova". Primjerice, do sada je svakoj… više »

samo možemo reći - aha

Hugh Jackman proglašen najseksi muškarcem

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Australskoga glumca Hugha Jackmana (40) časopis People u srijedu je proglasio "najseksepilnijim muškarcem na svijetu", čime je pobijedio i najnovijega Jamesa Bonda Daniela… više »

Sve više poslovnih žena bira posao majke - domaćice

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Kath Tsakalakis provela je sedamnaest godina radeći kao konzultant za tvrtku Bain & Company, živeći u zemljama poput Francuske i Grčke. Sad živi u San Franciscu kao majka-domaćica… više »

Muškarci u Hrvatskoj jednakiji od žena

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Hrvatska je po ravnopravnosti spolova na 46. mjestu u svijetu i u odnosu na prošlu godinu pala je za 30 mjesta, stoji u ovogodišnjem izvješću Svjetskog ekonomskog foruma… više »

Važno je biti 'Prva dama'

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

"Prva dama" termin je koji se koristi u SAD-u za suprugu predsjednika, a prva dama za svoj posao ne prima plaću i nema službenih obveza ali njezina uloga praktički nije ograničena:… više »

popularne tv serije

'Seks i grad' kriv za trudnoću tinejdžerica?

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Najnovije istraživanje pokazalo je da je puno više trudnica među tinejdžericama koje gledaju tv-serije u kojima dominiraju dijalozi o seksu, a takav im je i sadržaj, nego među onima… više »

studija

Trudnoća ne zaglupljuje žene

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Studija provedena u australskom Nacionalnom sveučilišnome centru za mentalno zdravlje pokazala je kako nema dokaza da trudnoća šteti ženinim spoznajnim sposobnostima.… više »

Stipendije za znanstvenice

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

U Ministarstvu kulture predstavljen je i otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti" u organizaciji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri… više »

Bezopasan test zamjenjuje amniocentezu

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Novi prenatalni test za otkrivanje trisomije 21 manje je riskantan od amniocenteze, prema istraživanju vođenom u Sjedinjenim Državama i objavljenom u ponedjeljak. Za tu novu metodu… više »

PODMUKLA BOLEST

Karcinom dojke povezan s društvenim staležom

objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Istraživanje o karcinomu dojke, provedeno u Engleskoj i Walesu na pacijenticama kojima je ta bolest dijagnosticirana između 1986. i 1999., pokazalo je da ona više ubija… više »

Nitko ne želi roditi dijete sa Downom

objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Novo objavljena studija prenatalnog otkrivanja Downovog sindroma tvrdi da se 84 posto beba kojima se dijagnosticira Downov sindrom pobaci, objavio je portal plivazdravlje.hr. Studija također… više »

U Singapuru izmišljena sprava koja olakšava bolove pri porodu

objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

U jednoj su singapurskoj bolnici uspjeli pronaći način koji bi ženama omogućio porod uz još manje boli nego do sada, prenosi Hina. U rodilištu singapurske Bolnice za žene i… više »

Borba za Ženu! ne smije stati

objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Svjetski mediji prošle su subote gotovo s podsmijehom prenijeli vijest kako je ekvadorska političarka María Soledad Vela predložila da se novim ustavom ženama zajamči pravo na… više »

skrolaj na vrh