« Žene
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
MUKE PO ŽENI

Nova briga za žene - izgled stopala u modernim cipelicama

U nizu stvari koje brinu žene oko njihovog izgleda, sve više se spominje i veličina stopala koje postaje sve veće i šire.

izgled stopala sve je bitniji
izgled stopala sve je bitniji (Shutterstock)
Više o

stopala

,

veličina stopala

,

podvezivanje stopala

Kao da nije dovoljno što se muče s kilažom, šminkom, frizurom i svim ostalim mukama, moderne cipelice koje su sada in stvaraju pritisak na žene da li su njihova stopala dovoljno lijepa za takve cipelice.

Podvezivanje stopala prakticirala je elita Kine. Bogate djevojke su na taj način slavile svoju pošteđenost od fizičkih poslova, te mogućnost njihovih muževa koji su sebi mogli priuštiti takvu ženidbu. Imale su zadatak služiti svojim muževima i naređivati slugama. Draž tih žena postala je seksualno privlačna bogatim muškarcima.

Iz generacije u generaciju broj stopala kod žena se povećava, a izgled nekad male nježne nogice tipa pepeljuge, kod modernih žena postaje robusniji. Nije ni čudo, s obzirom da su žene sve više i teže da su im i stopala sve veća i čvršća kako bi mogla biti sigurna potpora za neprekidno kretanje moderne žene.

Mnoge žene se srame izgleda svojih stopala. Gotovo dvije trećine žena srame se pitati prodavačice da im daju njihov broj ili pomognu pri odluci koje cipele kupiti jer bi to značilo pogled na njihova stopala.

Nekad je u dućanima bilo jako teško pronaći broj 41, a sada je čini se to standard veličina stopala za žene u Europi. Neki dućani u V.Britaniji razmišljaju o uvođenju brojeva do 48 za žene.

Istovremeno, muškarci se ne brinu ni malo što su i njihova stopala narasla i to za dva do tri broja.

05.08.2011. 12:29:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh