« Žene
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
TEŽAK ŽIVOT

Amerikanke srednje dobi pod najvećim stresom

Stručnjaci kažu da bi ova generacija Amerikanki mogla biti prva u povijesti koja neće živjeti 5 do 7 godina duže od muškarac

Amerikanke srednje dobi stalno se osjećaju krive za nešto
Amerikanke srednje dobi stalno se osjećaju krive za nešto (Shutterstock)
Više o

srednja dob

,

žene

,

stres

,

uzroci stresa

Tko je u Americi pod najvećim stresom?  Vatrogasac? Burzovni mešetar?  Kontrolor leta?

Niti jedan od njih, već - kako se čini - prosječna Amerikanka srednje dobi.  Na primjer, izvjesna Debbie Watkins.

"Stalno se osjećam krivom što ne mogu nešto učiniti.  Ako sam s djecom, mislim da moram biti s mamom. Ako sam s mamom, nedostajem djeci ili mužu" - kaže nam ova majka dvoje djece.

A sve to uz posao koji često uzima i više od osam sati dnevno.

Stručnjaci kažu da bi ova generacija Amerikanki mogla biti prva u povijesti koja neće živjeti 5 do 7 godina duže od muškaraca - kako su statistike do sada uvijek pokazivale.

Anketa Gallupa pokazala je da se žene srednjih godina, od svih Amerikanaca - kada ih pitate kako se osjećaju - osjećaju najlošije. "Često mi dođe da jednostavno legnem, prekrijem se dekom po glavi i pokušam barem na trenutak zaboraviti sve svoje dnevne obveze" - kaže Debbie Watkins.

Novinarka lista USA Today Gail Sheehy kaže da žene u Americi u pravilu ne žive zdravo upravo zbog toga što više misle o drugima - djeci, mužu, roditeljima, poslu - nego o samima sebi.  Njezina preporuka je - osigurajte barem jedan sat dnevno samo za sebe.

Piše: VOAnews
29.07.2011. 11:26:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh