« Žene
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NOVA STRANICA

Zaboravite bivšeg uz cvijeće, čokoladu i internet

Pink Kisses je internetski servis koji ženama slomljena srca obećava da će ih u mjesec dana, najviše dva, izvući iz krize nakon prekida i natjerati da zaborave na bivše

Zaboravite bivšeg uz cvijeće i čokoladu i internet
Zaboravite bivšeg uz cvijeće i čokoladu i internet (Shutterstock)
Više o

veze

,

prekid

,

ljubavni problemi

,

Lyon-Dinamo

Zamislite sljedeću situaciju: prekinuli ste vezu, došao joj je konačan kraj, ali već sutradan vas ispred vrata dočeka buket cvijeća i poruka puna laskavih riječi. Nije u pitanju primjenjivanje one stare „klin se klinom izbija" - uostalom, šanse da se tom metodom utješite su ipak male. Opisana situacija je nešto čime se bavi 'lječilište slomljenih srca', svojevrsni emocionalni wellnes centar kojeg su osnovale tri ostavljene djevojke.

Danas su nasmiješene menadžerice, ali do prije nekoliko godina gušile su se u suzama zbog ljubavnih razočaranja. Ukratko, djevojke su zbog nesretnih iskustava odlučile ovog srpnja osnovati internetsku stranicu Pink Kisses, svojevrsni društveni servis namijenjen djevojkama i ženama koji daje obećanje da će u roku od mjesec dana (u težim slučajevima dva mjeseca) klijentice izvući iz emocionalne krize uz pomoć cvijeća, čokolade, motivacijskih fraza, laskanja i susreta s životnim trenerima.

Dakle, gore opisana situacija je ono čime se zaista bave Ellie, Amy i Annie jer, kako same kažu, bolje je platiti nekome da vam buket cvijeća donese pred vrata nego ga čekati od bivšeg. Djevojke otkrivaju pozadinu onoga što same nazivaju „pick-me ups": u paketima pretplate koji koštaju od 14 do 272 dolara Pink Kisses nudi gotovo svaki oblik tretmana za „liječenje srca". Tretman izgleda ovako. Najjeftiniji je The Rebound - unutar mjesec dana primit ćete na email adresu savjete o tome kako početi iznova nakon prekida, primit ćete fraze i izvatke iz klasičnih tekstova, aplikaciju za računalo pod nazivom „Kiss Him Goodbye" koja vam omogućuje da na Internet postavite fotoghreafije bivšeg i da ih zatim vidite kako gore i na kraju dobivate plakat s motivacijskom porukom.

Najbolji tretman je The Diva koji između ostalog uključuje nekoliko susreta sa životnim trenerom, pošiljku cvijeća pred kućna vrata i čokoladnu bombonjeru „Better than sex" (hrv. bolje od seksa). Ali tu nije kraj - djevojke mogu odabrati i tretman „Diva for a day" (hrv. diva na jedan dan) koji je ustvari profesionalno fotografiranje koje se obavlja u kući klijentice uz suradnju tima iz Pink Kissesa - namjera mu je stvaranje novog izgleda koji bi i simbolično i praktično označio novi početak.  

Nažalost, usluge koje se plaćaju dostupne su zasad samo u SAD-u. Ali stranica pored svega navedenog zna poslati i virtualne darove kao i potražiti savjete s blogova ljubavne tematike i iz klasičnih tekstova u toj sferi. Sve radi liječenja slomljenih srca, „zbog namjere da se život žena promijeni", objašnjavaju djevojke, „zbog toga da napokon preuzmu kontrolu nad svojim životom i sudbinom i da se podsjete da su poput stvorenja iz bajke". Pink Kisses se predstavlja kao svojevrsni virtualni centar za emocionalnu, sentimentalnu rehabilitaciju u kojem se uz puno smijeha i ironije nude savjeti i rješenja koja ženama pomažu da okrenu novu stranicu. Srž svega možda najbolje opisuje i sam slogan stranice - Krenuti dalje je najbolja osveta!

05.07.2011. 18:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh