Svijet
MAKEDONIJA

KARNEVAL

objavljeno prije 17 godina

KARNEVALSKA grupa prekrivena blatom paradirala je jučer u povorci ulicama makedonskog grada Vevčana, koji se nalazi 180 kilometara jugozapadno od Skoplja. Karneval u Vevčanima star je 1400… više »

Plišane igračke mogu djeci umanjiti stres

objavljeno prije 17 godina

BRIGA o plišanim igračkama može kod djece izložene traumatičnim situacijama umanjiti znakove stresa, izvijestili su u subotu izraelski znanstvenici. - Usmjeravanje pažnje od sebe prema… više »

BENEDIKT XVI.

Služio misu okrenut leđima

objavljeno prije 17 godina

PAPA Benedikt XVI. održao je jučer, na blagdan Isusova krštenja, euharistijsku molitvu okrenut leđima vjernicima i s pogledom prema križu, odnosno na način na koji su obredi držani… više »

Gruzijska oporba opet na ulici

objavljeno prije 17 godina

VIŠE od 20.000 Gruzijaca prosvjedovalo je jučer na ulicama Tbilisija na poziv oporbe, osporavajući pobjedu Mihaila Saakašvilija na predsjedničkim izborima od 5. siječnja. -… više »

George W. Bush

Bush: Iran je prijetnja svima

objavljeno prije 17 godina

AMERIČKI predsjednik George W. Bush jučer je u govoru održanom u Abu Dabiju izjavio kako Iran, podupirući ekstremiste, predstavlja prijetnju za sigurnost u cijelom svijetu te pozvao svoje… više »

PAPA

NOGOMETOM DO POŠTENJA

objavljeno prije 17 godina

PAPA BENEDIKT XVI. sastao se s čelnicima Talijanskog nogometnog saveza i poručio im da bi htio da nogomet bude ‘lokomotiva učenja mladih vrijednostima poput poštenja,… više »

Taokinje na slobodi

objavljeno prije 17 godina

MARKSISTIČKI pobunjenici, pripadnici pokreta FARC, oslobodili su jučer iz kolumbijske džungle Claru Rojas, pomoćnicu bivše predsjedničke kandidatkinje Ingrid Betancourt, i bivšu… više »

‘Sarkozy je škrtac koji nikoga ne voli’

objavljeno prije 17 godina

CECILIA SARKOZY, bivša supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, zatražila je od suda u Parizu da obustavi objavu njezine biografije ‘Cecilia', koju je napisala njezina… više »

Savjetnik za milijun dolara

objavljeno prije 17 godina

BIVŠI britanski premijer Tony Blair angažiran je kao savjetnik za globalne političke tendencije u vodećoj američkoj investicijskoj banci JPMorgan Chase. Blair bi za svoju savjetodavnu… više »

PINGVINI

PORAST POPULACIJE

objavljeno prije 17 godina

KRALJEVSKI pingvini (Aptenodytes patagonicus) za vrijeme mećave na otoku Macquarie koji se nalazi u australskom podantarktičkom teritoriju. Nakon prestanka lova zbog ulja, kraljevski pingvini… više »

Siguran tinejdžerski seks?

objavljeno prije 17 godina

MEĐU petnaestogodišnjacima tek je ‘znatna manjina' imala spolni odnos, otkriva studija provedena među 33.943 adolescenata iz 24 zemlje Sjeverne Amerike i Europe, uključujući i… više »

KAMBODŽA

DOBROTVORI U TRABANTU

objavljeno prije 17 godina

AMERIKANCI John Dury, John Lovejoy, Tony Peres i Britanac Dan Murdoch ponosno su jučer pozirali na svojim Trabantima u Phnom Penhu u Kambodži. Njih četvorica krenuli su u kultnim autićima 15.… više »

ULAGANJE U BUDUĆNOST

Zemlje u razvoju brže tehnološki napreduju

objavljeno prije 17 godina

UBRZANI tehnološki napredak u zemljama u razvoju pridonio je povećanju dohotka i smanjenju udjela stanovništva koje živi u apsolutnom siromaštvu sa 29 posto, koliko je… više »

Lijepa Urška i službeno zaručnica Janeza Janše

objavljeno prije 17 godina

DJEVOJKA slovenskog premijera Janeza Janše, lijepa 28-godišnja liječnica Urška Bačovnik, odnedavno se službeno navodi kao zaručnica u premijerovom životopisu na… više »

Kaos zbog Busheva dolaska

objavljeno prije 17 godina

NOSEĆI zelene zastave i ističući transparente na kojima je američki predsjednik George W. Bush prikazan kao vampir koji pije krv iz čaše na kojoj piše ‘muslimanska krv',… više »

skrolaj na vrh