Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 26. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Australija je kolonizirana kao egzil za najgore britanske kriminalce koje je kruna željela što dalje od svojih granica, no uskoro su počeli stizati i prvi naseljenici u potrazi za… više »

UPS?

Koliko će nas koštati dizanje mora?

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Ovo su rezultati studije koju je provelo Tehnološko sveučilište u nizozemskom Delftu uz sudjelovanje Europskog instituta za ekonomiju i okoliš iz Milana i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Na današnji dan 1554. godine osnovan je São Paulo, najbogatiji brazilski grad, najnapučenije područje južne hemisfere te sedma po veličini metropola svijeta u kojoj na… više »

MOLIM?!

Stigli apsurdni odgovor inspekcije i svjetski spektakl

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Državni inspektorat poslao je prošloga mjeseca udruzi Prijatelji životinja odgovor da u radu i djelovanju cirkusa Candy ne nalazi bilo kakvu neusklađenost sa zakonom. „Da bismo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Sumanuti rimski car Gaius Caesar, znan i kao Kaligula, nakon što je konja proglasio rimskim senatorom i zapalio cijeli grad, prema legendi skladajući stihove uz liru pritom, dojadio je… više »

VEGANUARY

Prigrlimo biljno meso povodom Veganuaryja

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Kobasice, salame, ćevapčići, hrenovke, paštete, burgeri, odresci, medaljoni, mljeveno meso... Sve se to u našim trgovinama, a sve češće i restoranima, može naći i u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Islamski kalendar stupio je na snagu upravo na današnji dan 638 godine, prema odredbi drugog kalifa Umara, a računa se od prve Hidžre, tj. selidbe proroka Muhameda iz Meke u Medinu.… više »

BRAVO!

Zahvaljujući zaštitarima životinja skloništu zabranjen rad

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Nakon što je udruga Prijatelji životinja poslala nekoliko prijava, veterinarska inspekcija zabranila je rad Veterinarskoj ambulanti Crikvenica d.o.o. na adresi gdje, kao pravna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Hrpica otoka usred ničega krajem prošlog stoljeća izazvala je rat Argentine i Velike Britanije, štoviše Margaret Thatcher poslala je flotu razarača i nosača aviona da… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Revolucija jede svoju djecu, kaže izreka, no obično se prije toga dobro najede onih protiv kojih je i podignuta. Francuska je revolucija prvo dobro doručkovala kralja Louisa XVI, koji je na… više »

EP

EP traži kriminalizaciju govora mržnje u Uniji

objavljeno prije 3 mjeseca

Vijeće bi trebalo usvojiti odluku o uključivanju govora mržnje i zločina iz mržnje među kaznena djela u smislu članka 83. stavka 1. UFEU-a (tzv. "zločini EU-a") do kraja sadašnjeg… više »

musliman vjernik nasilje
SUD EU

Status izbjeglice ženama žrtvama nasilja

objavljeno prije 3 mjeseca

Prema navodima Suda Europske unije slučaj koji je doveo do ove presude, objavljene u utorak (16.1.), odnosio se na razvedenu muslimanku koju je obitelj bila prisilila na brak.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. siječnja

objavljeno prije 3 mjeseca

Razmišljanja o parlamentarnoj demokraciji nestala su sa starim Grcima i trebalo im je prilično dugo da se ponovno pojave. Tek, ili možda već, 1265. godine sazvan je prvi britanski… više »

CO2

CO2 se nakuplja sve brže

objavljeno prije 3 mjeseca

To je ograničenje ključni cilj Pariškog klimatskog sporazuma iz 2015. koji se čini sve teže dostižnim. Met Office predviđa da će razina CO2 doseći u svibnju vrhunac od 426.6… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. siječnja

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Različiti segmenti života imali su prilično različit pristup ukidanju ropstva u SAD. Najliberalnijim su se dijelom pokazala tajna društva, jer je osnivanje prve masonske lože za… više »

skrolaj na vrh