Svijet nema prethodne stranice
NARAVNO

Tko najbolje sanira klimatske promjene? Priroda, naravno!

objavljeno prije 12 sati

Rješenja klimatskih problema inspirirana prirodom financijski su isplativa metoda ublažavanja klimatskih opasnosti. Nadalje, rješenja inspirirana prirodom nisu ništa… više »

EH, DA...

Poljoprivrednici na udaru klimatskih promjena

objavljeno prije 15 sati i 20 minuta

Kada je u srpnju prošle godine superćelijska oluja zahvatila Jugoistočnu Europu, pri čemu su u Hrvatskoj poginule četiri osobe, prouzročena je velika materijalna šteta, a u… više »

30. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 30. srpnja

objavljeno prije 23 sata i 10 minuta

Kalif Abu Ja'far Al-Mansur 762. godine na obali osnovao je Bagdad, danas glavni grad Iraka, a sa svojih više od 6 milijuna stanovnika, iza Kaira drugi po veličini grad u arapskom… više »

NAPOKON

Mazut zabranjen u arktičkim vodama

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Zabrana je usvojena 2021. godine i trebala bi spriječiti izlijevanje mazuta u more koje bi moglo ugroziti osjetljivi okoliš i živi svijet Arktika, uključujući morževe, sjeverne… više »

SAVJETI

Je li ekoturizam budućnost?

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Dakle, ekoturizam je vrsta turizma koja promiče odgovorno putovanje u prirodna područja, promiče očuvanje i podržava lokalne zajednice. Cilj je stvoriti pozitivan utjecaj na… više »

29. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 29. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 23 sata

Bizantski car Bazilije II., poznat i kao Bugaroubojica, za čije vladavine je Bizant bio na jednom od vrhunaca moći, 1014. godine nanio je katastrofalan poraz bugarskoj vojsci cara Samuila u… više »

IDEJE

Plutajući grad od plastike koji čisti oceane

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Veliki tihooceanski otok smeća je velika nakupina smeća - ponajviše plastičnog otpada - koja pluta središnjim dijelom Tihog oceana. Pluta na više od 1,6… više »

UN

Treba se uhvatiti u koštac s klimatskim promjenama

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Prema podacima Copernicusa, programa Europske unije za promatranje Zemlje, prosječna površinska temperatura u nedjelju je dosegla 17,09 stupnjeva Celzija, što je… više »

28. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 28. srpnja

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

U Zagrebu je 1867. godine sveččano otvorena Jugoslavenska, odnosno današnja Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Hrvati su već u 16. stoljeću imali svoje akademije, znanstvene… više »

HMMM...

Lužina spašava oceane?!

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

U Sjedinjenim Američkim državama u toku je rasprava između znanstvenika i ekoloških aktivista oko toga treba li kod atlantskog otoka Martha's Vineyard u državi Massachusetts… više »

STRAŠNO

Počelo preseljavanje pasa od psihijatra zlostavljača

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Prošla su gotovo četiri mjeseca otkako je Hrvatsku šokirala vijest da poznati psihijatar u Splitu drži više od 60 pasa i dva vuka radi borbi pasa. Udruga Prijatelji… više »

27. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 27. srpnja

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

Francuski kralj Filip II. 1214. godine u bitvi kod Bouvinesa, koji je bio u tadašnjoj Flandriji, pobijedio je engleskog kralja Johna I. koji je na prijestolju naslijedio mlađeg brata… više »

COOL

Novi projekt DHMZ-a

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) predstavio je „Projekt Clim4Cast" čiji je cilj unaprijediti kapacitete sedam zemalja središnje Europe u razvoju integriranih sustava… više »

EH, DA...

Zagrebačka spalionica nestala s mape, ali samo formalno

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

Što se točno danas zbiva oko projekta zagrebačke spalionice otpada - pitanje je na koje se teško može dobiti odgovor i od gradske vlasti koja ga je namjerila provesti, kao i od… više »

STVARNO?

Zašto se u vodik investiraju milijarde?

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Usred Rurske oblasti se u krugu tvornice thyssenkrupp Steel u Duisburgu nalaze četiri velike visoke peći. "One proizvode oko deset milijuna tona čelika svake godine", kaže Matthias Weinberg,… više »

skrolaj na vrh