Putovanja
ZABAVA ZA SVE

Top 5 karnevala i festivala

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Postoje dani u godini kada se možemo ponašati i izgledati blesavo, a da to okolina percipira kao nešto sasvim normalno. Na raznim festivalima koji se održavaju od Europe do… više »

SINGAPUR

Skulptura postaje hotel

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Ogromna skulptura lava na otvorenom postaje sastavni dio montažnog hotela za Singapurski bijenale 2011. Luksuzni hotel osmislio je japanski umjetnik Tatzu Nishi. Imat će samo jedan apartman u… više »

PREKRASAN POGLED

U Chicagu otvoreno najviše klizalište na svijetu

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Američka metropola Chicago, koja posjetiteljima nudi pregršt atrakcija poput staklenog balkona na 103. katu, odnedavno ima i najviše klizalište na svijetu. U Centru John… više »

RAJ ZA SHOPPING

London - najbolja metropola za shopping

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Ispred Tokija, New Yorka i Pariza, London je bio prvi grad po vrijednosti kupljene robe u 2010. godini, pokazala je studija koju je britanski Centar za kupnju na malo proveo u 22 velika… više »

KAMO ZA VALENTINOVO?

Dubrovnik kao idealno mjesto za romantični bijeg

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

U članku u kojemu navodi preporuke za odmor na Valentinovo, uz Rim i Monsummano u Toscani, list kao jedino odredište izvan Italije preporučuje Dubrovnik predstavljajući ga kao novi… više »

REKORD LUFTHANSE

Avion od Münchena do Havaja letio 14 sati i 48 minuta bez stajanja

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Airbus A340-600 u vlasništvu Lufthanse izdržao je direktan let od Münchena do Havaja. Njemačka aviokompanija tako je dobila najduži let u svojoj povijesti koji je trajao 14 sati i… više »

TURISTIČKI BISERI

Na heliskijanje u Uzbekistan, planinare zove Pakistan

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Turistički stručnjaci počeli su borbu za svakog turista, a na turističku mapu svijeta pokušavaju se ucrtati temlje koje izravno ne povezujemo s odmorom, prenosi Hina. Uzbekistan… više »

THE OLD MANSE

Loch Ness ima najbolji pansion na svijetu

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Rezultat je to prema godišnjoj ocjeni TripAdvisora, najveće svjetske internetske stranice za turistička putovanja, prenosi Hina. Kreveti s baldahinima, teške zavjese, bogato… više »

GRAD UMJETNOSTI

Finski grad Turku kulturna prijestolnica Europe 2011.

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Srednjovjekovni finski grad Turku u subotu će službeno postati  ovogodišnja europska prijestolnica kulture, prenosi Hina. Turku, utemeljen 1229., negdašnja finska… više »

SIGURNOST PRIJE SVEGA

Kako se zaštititi od provala prije odlaska na skijanje

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Policijska uprava zagrebačka (PUZ), u povodu sezone zimovanja i odlaska građana na skijanje, poziva građane na pojačan oprez i mjere koje mogu napraviti u prevenciji provala u svoje domove, s… više »

FUTURISTIČKI HOTEL

Gradi se moderna Noina Arka

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Svi bi željeli spasiti svijet, ali se na djelima uspijevaju dokazati samo rijetki. Ruski arhitekti okupljeni oko ureda Remistudio žele se sa svojim novim projektom svrstati u skupinu heroja.… više »

PRIPREMA PRIJE SVEGA

Blagdanska putovanja - planirajte najgore, nadajte se najboljem

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Božić je pred vratima kao i Nova godina a svi mi dobro znamo koliko putovanja u ovo vrijeme mogu biti naporna, frustrirajuća i da nam se tijekom spomenutih blagdana strpljenje stavlja na… više »

LUDE IDEJE

Kako će izgledati putovanja 2093. godine?

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Plutajući otoci, hoteli u XXL veličini i leteći tanjuri - brojni projekti u koje se već danas ulažu milijuni daju nam zanimljiv pogled na budućnost turizma. Među aviokompanijama se po… više »

SAN O BOLJIM VREMENIMA

Drugo lice Afganistana - raj za skijaše i netaknuta priroda

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Piste su prekrivene svježim snijegom, a sunčan dan otkriva svu snagu i ljepotu okolnih planina. Međutim, raj za skijaše nalazi se u središtu ratne zone, u Afganistanu o kojem… više »

LONELY PLANET:

Top putovanja - gradovi koji će obilježiti 2011.

objavljeno prije 14 godina

Poznati turistički vodič Lonely Planet složio je popis turističkih destinacija na koje posebno treba obratiti pozornost 2011. godine. Na popisu se nalaze već popularni stari znanci poput New… više »

skrolaj na vrh