« Putovanja
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
LONELY PLANET:

Top putovanja - gradovi koji će obilježiti 2011.

Lonely Planet je odabrao deset turističkih destinacija koje moramo posjetiti 2011. godine

Wellington
Wellington (Wikipedia)
Više o

New York

,

Tel Aviv

,

putovanja

,

turističke destinacije

,

Lonely Planet

,

Tanger

,

Wellington

Poznati turistički vodič Lonely Planet složio je popis turističkih destinacija na koje posebno treba obratiti pozornost 2011. godine. Na popisu se nalaze već popularni stari znanci poput New Yorka, ali i neki drugi gradovi vrijedni pažnje i budžeta. Trend destinacije 2011. su:

1. New York
Očekuje se da će New York 2011. izazvati dodatno zanimanje turista i javnosti, prije svega zbog desete godišnjice terorističkog napada 11. rujna. Do tada bi trebali završiti radovi na Ground Zerou, mjestu gdje su nekad stajali Blizanci, pa će grad biti bogatiji za još jedan magnet za posjetitelje - veliki urbani park Memorial Plaza s muzejom, 400 stabala i vodoskokom visokim preko 90 metara.

>>Central Park - zelena oaza u smogu New Yorka

2. Tanger
Bijeli grad, vrata Afrike i luka na sjeveru Maroka. Godinama je privlačio krijumčare i bogataše, ali se pod guvernerom Mohammedom Hassadijem polako pretvara u moderno turističko središte bogato povijesnim znamenitostima.

3. Tel Aviv
Grad je posebno privlačan mladim, dinamičnim ljudima željnim zabave. Barova i klubova po Tel Avivu ima više nego sinagoga, DJ-i su na visokom glasu, a domaćini se smatraju jednim od najljepših naroda uopće. Uz prekrasne plaže i bogatu shopping ponudu Tel Aviv se smatra "Miamijem Bliskog istoka".

>>Najpoznatije shopping ulice

4. Wellington
Novozelanđani se ne mogu dogovoriti je li ljepši Wellington ili Auckland, a Lonely Planet je odlučno stao na stranu Wellingtona. Grad ima više kafića, klubova i restorana (po stanovniku) od New Yorka, a turiste dodatno privlače brojne kulturne i umjetničke manifestacije. Wellington je često domaćin filmskoj industriji (Gospodar prstenova) zbog čega je dobio nadimak Wellywood.

5. Valencija
Španjolska metropola pruža gotovo savršenu kombinaciju tradicije i modernizma. Grad s jedne strane pozornost plijeni šarmantnim ulicama i secesijskim fasadama, dok s druge strane prednjači u modernoj, futurističkoj arhitekturi.

Ostali
Iquitos, umjetnička metropola Perua; Gent, povijesni grad u Belgiji i "najviše podcijenjena destinacija u Europi"; Delhi, milijunski indijski grad; Newcastle, jedan od najstarijih gradova u Australiji i Chiang Mai na sjeveru Tajlanda.

04.11.2010. 21:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh