« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
LUDE IDEJE

Kako će izgledati putovanja 2093. godine?

Sadašnji projekti omogućuju nam pogled u budućnost turizma koji će se odvijati letećim tanjurima

Leteći tanjur
Leteći tanjur (Finnair)
Više o

turizam

,

krstarenje

,

budućnost

,

finnair

,

leteći tanjur

Plutajući otoci, hoteli u XXL veličini i leteći tanjuri - brojni projekti u koje se već danas ulažu milijuni daju nam zanimljiv pogled na budućnost turizma.

Među aviokompanijama se po futurističkim vizijama posebno ističe Finnair koji namjerava leteće tanjure osposobiti za redovni prijevoz putnika. Prvi "A1700-2400 Cruiser" (na slici) bi trebao biti dovršen 2093. godine, a gradnja je povjerena Airbusu.

U okruglom dijelu zrakoplova bit će mjesta za 1700 do 2400 putnika. Predviđene su i posebne luksuzne kabine za putnike više platežne moći koje će imati vlastite kupaonice s tuševima. Gosti će se za vrijeme leta zabavljati najnovijim čudima tehnike, a zahvaljujući naprednom airbag sustavu vezanje ni u kojem trenutku neće biti obavezno.

Finnair u pripremi ima još dva ambiciozna projekta. Prvi je nadzvučni putnički zrakoplov "A600-850M" koji može preletjeti 26.600 kilometara bez zaustavljanja na visini od maksimalnih 39 kilometara. Drugi je "helikopter za sve" kojim će moći upravljati svaka punoljetna osoba, bez pilotske dozvole.

Krstarenje

Uvid u krstarenje budućnosti daje projekt poduzeća "Tillberg Design", čiji su dizajneri osmislili gigantski brod dugačak 500 metara koji prima 5000 putnika. Cruiser ne može pristati u postojeće luke, ali to za sto godina možda neće biti niti važno. Ipak, dizajneri su predvidjeli garaže za motorne brodove i zrakoplove s kojima će putnici odlaziti na izlete. Model cruisera trenutno je izložen u "National Maritime" muzeju u Londonu.

U nešto bližoj budućnosti, točnije 2011. nas očekuje XXL hotel koji se gradi u Hong Kongu. Riječ je o hotelu "Ritz-Carlton Kowloon" koji će se nalaziti u zgradi visokoj gotovo pola kilometra, a sobe će se nalaziti na katovima 102-118. S panoramskim pogledom iz kreveta i bazenom na krovu, hotel namjerava privući goste dubljeg džepa.

03.12.2010. 23:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh