Lifestyle GASTRO
UKUSNO I JEFTINO

Odlični i zdravi recepti sa zobenim pahuljicama

objavljeno prije 14 godina

Ako biste trebali izabrati jednu vrstu doručka koju ćete jesti do kraja života, onda bi to trebale biti zobene pahuljice zbog svoje hranjivosti i višestruke koristi za zdravlje.… više »

INOVATIVAN KONCEPT

Otvoren dućan koji uz sastojke prodaje i recepte

objavljeno prije 14 godina

Zaljubljenici u kuhanje kojima je dojadilo kupovati velika pakiranja sastojaka za neko jelo koje će možda samo jednom pokušati skuhati, ali i potpuni kuharski neznalice dobili su… više »

ZA JUHOLJUPCE

Juha sa suhim šljivama

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Volite juhe, a dosta vam je onih tradicionalnih i želite isprobati nešto novo? Pokušajte s neobičnom juhom sa suhim šljivama. Potrebni sastojci: 2 veća krumpira 1 žlica… više »

NAJPOPULARNIJI SENDVIČ

5 stvari koje niste znali o hamburgeru

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

I dok se hamburger smatra američkim izumom, prava je istina da se slični sendviči mogu pronaći kroz povijest u zemljama diljem svijeta. Hamburgerovo putovanje u SAD bilo je dugo i zanimljivo,… više »

KUHARICA

Recepti u kojima je glavni sastojak – sperma

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Desert na fotografiji na prvi pogled izgleda primamljivo, ali pogled na sastojke otkriva neugodnu istinu - glavni sastojak je ljudska sperma, a recept je objavljen u kontroverznoj knjizi… više »

VEGGYDAY

Gradovi uvode vegetarijanski dan u tjednu za sve

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Veggyday, odnosno dan u tjednu u kojem se u cijelom gradu ne jede meso, postaje sve popularniji u svijetu. Njemački grad Bremen inicijativu je pokrenuo još u siječnju ove godine, a u… više »

RECEPTI I DEGUSTACIJE

Radionica veganskog kuhanja 10. rujna u Zagrebu

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Prijatelji životinja organiziraju besplatnu vege radionicu kuhanja na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava kako bi najavili ZeGeVege festival održivog življenja. Radionica će se održati tjedan… više »

JADNE ŽIVOTINJE

Jedemo puno previše mesa

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Vegetarijanci manje štete okolišu od ljudi koji jedu mesu, a masovan prelazak na vegetarijanstvo mogao bi poboljšati život na Zemlji. Navedene provokativne teze postavio… više »

BOGATSTVO OKUSA

Ugasite žeđ, a i glad prženim pivom

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Naime, pivo je smješteno u tijestu koje se zatim prži u ulju na 375 stupnjeva oko 20 sekundi, što je vrijeme dovoljno da se alkohol očuva. Kada gost zagrize u vruće tijesto… više »

KINOOKUS

Prvi Gastronomski Filmski Festival u Hrvatskoj

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Prvi međunarodni Gastronomski Filmski Festival u Hrvatskoj pod nazivom Kinookus koji organizira istoimena udruga u suradnji s Festivalom "Slow Food on Film" održat će se u Stonu od 16. do 19.… više »

LOŠA ŠALA, ILI?

Novo u restoranskoj ponudi - ljudsko meso

objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

U Berlinu bi se početkom rujna trebao otvoriti novi restoran, a navodni specijalitet kuće bit će ljudsko meso. Radi se o brazilskom 'flime restaurante' koji otvara prvi restoran u Europi i… više »

UNAGI

Zaboravite na sladoled, u Japanu se osvježavaju jeguljama

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Zaboravite na sladoled. Rastuće ljetne temperature u Japanu znače samo jedno - vrijeme je za konzumaciju jegulja! Nacija tradicionalno jede ogromne količine ove zmijolike ribe tijekom vlažnih… više »

COOL RECEPTI

Osvježite se pomoću borovnica

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Iskušajte jedan od ovih osvježavajućih ljetnih recepata... Sorbet od borovnice i limuna - prirodna slatkoća borovnica daje svježi okus ovom niskokaloričnom desertu. Bogat je… više »

SNAGA ZAJEDNIŠTVA

Djeca koja jedu s roditeljima manje se debljaju

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Djeca koja redovito sjede s roditeljima tijekom objeda jedu više povrća i mršavija su od svojih vršnjaka koji nemaju takve životne navike, tvrdi novo istraživanje… više »

Jamnica unosi ravnotežu u svaki obrok

objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Jamnica je gazirana prirodna mineralna voda, izvorne čistoće, kristalne bistrine i pitkosti. U njezinim su blagodatima uživali još Kelti tisuću godina prije Krista. Zahvaljujući carici… više »

skrolaj na vrh