Ugasite žeđ, a i glad prženim pivom
Jedan kuhar iz Teksasa osmislio je, kako tvrdi, prvi recept za prženo pivo
Naime, pivo je smješteno u tijestu koje se zatim prži u ulju na 375 stupnjeva oko 20 sekundi, što je vrijeme dovoljno da se alkohol očuva. Kada gost zagrize u vruće tijesto punjeno pivom, njegovo nepce preplavit će bogatstvo okusa i mirisa, tvrdi kuhar Mark Zable.
Zable navodi kako mu je trebalo tri godine da osmisli ovaj recept i metodu pripreme, a patentiranje recepta je u procesu. Nije želio reći upotrebljava li kakve posebne sastojke.
>> Probajte najjače pivo na svijetu
Njegovo prženo pivo službeno će biti predstavljeno na sajmu hrane u Teksasu krajem ovog mjeseca. Pet takvih komadića nalik raviolima prodavat će se za 5 dolara, a vlasti su već naložile da će ih moći kušati samo punoljetne osobe ( u SAD-u iznad 21 godinu starosti).
Zable je do sada pržio Guinness ali dodaje kako bi se u budućnosti mogao prebaciti i na svijetle vrste piva. ˝Nitko do sada nije uspio pržiti tekućinu. Moja poslastica ima okus kao vruće pecivo poslije kojeg se okrijepite pivom.˝
Novi komentar