« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
RECEPTI I DEGUSTACIJE

Radionica veganskog kuhanja 10. rujna u Zagrebu

Besplatna vege radionica kuhanja održava se 10. rujna na Trgu kralja Tomislava kao najava ZeGeVege festivala održivog življenja

Radionica vege kuhanja
Radionica vege kuhanja (Prijatelji životinja)
Više o

Prijatelji životinja

,

vegetarijanstvo

,

ZeGeVege festival

,

zagreb-info

,

Yvonne

,

odbjegla krava

,

telepati za životinje

,

Dead Cat Bouncing

Prijatelji životinja organiziraju besplatnu vege radionicu kuhanja na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava kako bi najavili ZeGeVege festival održivog življenja. Radionica će se održati tjedan dana prije Festivala, u petak 10. rujna s početkom u 11 sati, a posjetitelji će moći vidjeti jedinstveni prikaz stvaranja raznih veganskih jela koja će moći i degustirati.

Pripremat će se veganska slana i slatka jela,  s građani će moći i pitati sve što ih zanima vezano za pripremu namirnica i za vegetarijansku, odnosno vegansku prehranu općenito. Dijelit će se i recepti te pozivi na treći festival održivog življenja koji će se održati 17. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ove godine ZeGeVege festival dio je nove kampanje Zeleni ponedjeljak kojom se Zagreb pridružio rastućem broju gradova koji potiču svoje građane na promjene u prehrani. Cilj kampanje je pomoć ljudima da poboljšaju svoje zdravlje i zdravlje okoliša prelaskom na prehranu namirnicama biljnoga podrijetla barem jedan dan u tjednu.

Vrijednost veg(etarij)anske prehrane za zdravlje ističu i hrvatski nutricionisti i stručnjaci za pravilnu prehranu, pa tako dr.sc. Zvonimir Šatalić s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu kaže: ''Vegetarijanska prehrana više nije stigmatizirana i u znanstvenoj je zajednici sve jača percepcija vegetarijanske prehrane kao važnog elementa u prevenciji kroničnih bolesti što u odnosu na prijašnja razmišljanja predstavlja zaokret paradigme.''

Više informacija o ZeGeVege festivalu može se naći na www.zegevege.com, a za besplatne radionice kuhanja možete se prijaviti na www.prijatelji-zivotinja.hr.

08.09.2010. 11:47:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh