Lifestyle
KAKO?

Dugovječnost je stalna tema... pa onda pročitajte ;)

objavljeno prije 9 dana i 19 sati

Postoji mnogo stvari koje možemo učiniti kako bismo poboljšali svoje šanse za dugovječnost: od toga da pijemo osam čaša vode dnevno, hranimo se uravnoteženo, vježbamo,… više »

SAVJETI

Čaša čega za rano jutro?

objavljeno prije 10 dana

Svako jutro kad se probudite ste žedni - naravno, jer niste pili zadnjih 6/7/8 sati... i što bi trebali popiti. Ovaj napitak je jednostavan za napraviti - većina nas već ima sastojke u… više »

SAVJETI

Kako priroda djeluje na vas?

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Priroda, sa svojom neumoljivom snagom i beskrajnom raznolikošću, duboko je povezana s ljudskim bićima. Od davnina, ljudi su bili povezani s prirodom na razne načine, a ta veza i danas… više »

ZANIMLJIVO

Sol naša svagdašnja

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Sol je postala potrebna tek s pojavom poljoprivrede - jer kruh traži sol. Osim toga, sol se koristila i za konzerviranje hrane. Danas se samo malen dio proizvedene soli koristi u hrani, a… više »

Požurite! / Pixabay
SAVJETI

Hodajte i skidajte kile na pravi način

objavljeno prije 11 dana i 14 sati

hodanje također poboljšava opće zdravlje, primjerice, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, a može biti dobro i za mentalno zdravlje. Brzo hodanje od deset minuta dnevno ima… više »

SAVJETI

Muči li i vas proljetni umor?

objavljeno prije 11 dana i 20 sati

Proljeće je doba obnavljanja prirode, ali za mnoge ljude dolazi s osjećajem umora poznatim kao proljetni umor. Ovaj fenomen karakteriziran je gubitkom energije, promjenama raspoloženja i… više »

SAVJETI

Proljeće na stolu

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

Proljeća donosi i promjenu u izboru svježih namirnica dostupnih na tržnicama i trgovinama. Dijetetičarka Cara Harbstreet otkrila je koje bismo tri namirnice, odnosno tri vrste hrane, trebali… više »

SAVJETI

Što vam fali da možete skinuti višak kila?

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Fokus često pada na brojanje kalorija i povećanje tjelesne aktivnosti. Međutim, uloga hranjivih tvari u prehrani ključan je dio mršavljenja koji prečesto zanemarujemo. Tijelu je… više »

SAVJETI

Voće, povrće i antioksidansi

objavljeno prije 12 dana i 22 sata

Tek toliko da znate - antioksidansi pomažu neutralizirati oksidativni stres, nudeći zaštitu od staničnih oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Kako bi utjecaj… više »

EHHH...

Znate li što su mikrostresori i što vam rade?

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Mikrostresori se ne mogu usporediti s "makrostresorima", poput primjerice jurnjave automobilom u kojemu prevozite trudnicu koja samo što nije rodila ili činjenice da se vozite… više »

SAVJETI

Joga za ublažavanje problema u menopauzi

objavljeno prije 13 dana i 19 sati

Joga se pokazala boljom od bilo kakvog liječenja kod smanjenja ukupnih simptoma menopauze, anksioznosti povezanih sa simptomima valunga i noćnim znojenjem te suhoće i boli u vagini… više »

SAVJETI

Zdrava hrana i vlakna

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Naravno, kao što dobro znamo, namirnice koje jedemo sadrže različite hranjive i korisne tvari, a vlakna su nešto što ne bismo trebali izbjegavati jer imaju mnoge… više »

SAVJETI

Voće za apsolutno svaki dan

objavljeno prije 14 dana

Nutricionist James Vickers izdvojio je tri vrste voća koje bismo trebali jesti svaki dan, nutritivno su vrlo zdrave i hranjive te mogu značajno obogatiti prehranu. Banane - banane su… više »

MLJAC

Zdrava pizza kao odličan ručak

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

Zdrava pizza predstavlja kreativan pristup klasičnom receptu, koristeći visokokvalitetne sastojke i kreativne kombinacije kako bi se postigao savršen spoj okusa i nutritivne… više »

STVARNO?

Gazirana voda i mršavljenje

objavljeno prije 15 dana

Tek toliko da znate - pijenje gazirane vode može učiniti da se duže osjećate siti i može pomoći da se hrana duže zadrži u vašem trbuhu. Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin… više »

skrolaj na vrh