« Film
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
BOX OFFICE

Lone Survivor pobijedio Herkula

Ratna drama Petera Berga nadmašila je sva očekivanja i u prvom vikendu ostvarila promet od 38,5 milijuna dolara

Lone Survivor je pomeo blagajne
Lone Survivor je pomeo blagajne (Arhiva)
Više o

box office

,

Legenda o Herkulu

,

Kolovoz u okrugu Osage

,

Lone Survivor

,

Inside Llewyn Davis

Prošlog se vikenda u američkim kinima pojavilo čak pet novih filmova, no dok su neki već otprije distribuirani u ograničenom broju kino dvorana, samo je jedan brand new - "Legenda o Herkulu" - i bogme se proveo k'o bos po trnju. 

Jako zadovoljna može biti ekipa drame s Meryl Streep i Juliom Roberts, "Kolovoz u okrugu Osage", koja je u samo tri dana stigla do prihoda od 7,3 milijuna dolara. Nešto teže ide biznis filmu Spikea Jonzea "Her" koji je u prvom vikendu nacionalne distribucije dogurao tek do 11-og mjesta, a još malo teže novom filmu braće Coen "Inside Llewyn Davis" koji je uprihodio svega 1,8 milijuna i stigao do 15-og mjesta. 

Sva tri filma imaju šanse ovaj tjedan dobiti poguranac bilo u vidu Zlatnih globusa ili nominacije za Oscara.

U međuvremenu, najveća priča ovog vikenda u američkim kinima je ratni film "Lone Survivor" koji je u prvom vikendu prikazivanja ostvario 38,5 milijuna dolara. Riječ je o rekonstrukciji neuspješne akcije likvidacije talibanskog vođe u Afganistanu koju je izvela američka postrojba SEALS. Mark Wahlberg i njegovi tuljani tako su s prvog mjesta izgurali Disneyev crtić „Snježno kraljevstvo", dok je „Vuk s Wall Streeta" skočio s četvrtog na treće mjesto.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

13.01.2014. 13:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh