« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
NAGRADE

Tko će biti ovogodišnji dobitnici Teatar.hr Nagrada Publike

Prvi krug glasanja za laurete Teatar.hr Nagrada Publike započinje točno u 15 sati 1. listopada na adresi http://nagrada.teatar.hr, a dobitnici će biti poznati na koncu najuzbudljivijeg kazališnog tjedna godine, 21. studenoga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Teatar.hr)
Više o

glasanje

,

Teatar.hr

,

nagrade publike

Što se domaćoj kazališnoj publici najviše, a što najmanje svidjelo u protekloj kazališnoj sezoni? Koji su to skandali i koje osobe obilježile domaći kazališni život? Odgovor na ta i brojna druga pitanja, nude Teatar.hr Nagrade Publike, godišnje nagrade za postignuća u izvedbenim umjetnostima koje slijedom izbora čitatelja dodjeljuje redakcija portala Teatar.hr.

Taj najstariji neovisni portal u kulturi na hrvatskom jeziku, već je 15 godina 'on-line' dom kako domaćeg glumišta tako i njegove publike, stoga njegove nagrade iznimno cijeni i struka i široka javnost. Ovogodišnji odabir njihovih laureata započinje 1. listopada  u 15 sati, takozvanim prednominacijskim razdobljem, odnosno prvim krugom glasanja.

Za nagradu konkuriraju predstave premijerno izvedene u razdoblju od 1. rujna prethodne do 31. kolovoza tekuće godine, kojima je producent, ili jedan od koproducenta, samostalni umjetnik ili pravni subjekt upisan u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture, osim u slučajevima kad je riječ o plesnim skupinama i festivalima, koji u skladu sa ZOK-om ne moraju biti upisani u očevidnik. Novost ovogodišnjeg izbora je internacionalizacija jedne od kategorija, pa će tako za festival godine moći konkurirati i manifestacije iz regije.

U prvom krugu glasanja, a koji traje do 31. listopada, gledatelji predlažu nominacije u deset kategorija:

-          predstava godine 
-          izvođač godine
-          izvođačica godine
-          redatelj / koreograf godine
-          najbolji novi tekst 
-          nezavisno kazalište godine
-          festival godine 
-          osoba godine
-          najprecjenjenija produkcija godine
-          skandal godine
 

Pridržavajući se pravila Nagrade, svaki posjetitelj portala Teatar.hr može predložiti do 3 kandidata u svakoj od navedenih kategorija. 

Za sudjelovanje u prednominacijskom razdoblju glasači ne moraju biti registrirani korisnici portala Teatar.hr niti njegovi pretplatnici. Jednostavnije rečeno - glasati mogu - svi. No, samo jednom. Sustav glasanja registrira samo prvi unos prijedloga nominacija s jedne IP adrese, bez obzira na broj unosa koji potom uslijede.

2. studenoga točno u 12 sati na stranicama Teatra.hr bit će objavljen popis od po pet najbolje plasiranih prijedloga u svakoj od kategorija nagrade, koji ujedno čine i nominacije za Teatar.hr Nagrade publike.

Od tog trenutka, pa sve do 20. studenoga u 12 sati, čitatelji mogu glasati za ponuđene kandidate u svakoj od kategorija. Svaki glasač može u svakoj kategoriji glasati samo za jednu od pet ponuđenih opcija. Sustav glasanja registrira samo prvi unos prijedloga nominacija s jedne IP adrese, bez obzira na broj unosa koji potom uslijede.

Sama dodjela nagrada, 21. studenoga u zagrebačkoj Tvornici kulture, bit će vrhunac u nizu događanja što ih u sklopu najuzbudljivijeg kazališnog tjedna u godini organizira Teatar.hr, a kojima će se 15. studenoga pridružiti i ovogodišnja Noć kazališta

Ususret toj višednevnoj proslavi 15 godina postojanja portala Teatar.hr, više informacija o Teatar.hr Nagradi Publike potražite na njezinim službenim stranicama: http://nagrada.teatar.hr/

01.10.2014. 15:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh