Kultura
ZAGREBDOX

Premijerno prikazan film "U potrazi za Olujom"

objavljeno prije 11 godina

U sklopu "ZagrebDoxa" večeras je svjetsku premijeru imao dokumentarni film "U potrazi za Olujom" Jacka Barica, koji je zbog teme kojom se bavi - ulogom međunarodne… više »

NASTAVAK SURADNJE

Bugarski književnici gostovali u Društvu hrvatskih književnika

objavljeno prije 11 godina

Bugarski književnici Nadežda Zaharieva i akademik Anton Dončev predstavljeni su večeras na Tribini Društva hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu, a o njihovim književnim djelima… više »

RNB Confusion Beyonce Warm Up and Klik Party

objavljeno prije 11 godina

RNB CONFUSION presents: * BEYONCE WARM UP & KLIK PARTY * SRIJEDA, 04.03.2009. Club Gjuro2 www.rnb-confusion.comwww.gjuro.com Veliki spektakl se bliži! Pretpostavljamo da znate na koji… više »

27. 2. 2009.

Knjiga dana: Marc Bloch: Apologija historije ili zanat povjesničara

objavljeno prije 11 godina

Jedno od temeljnih klasičnih djela o historiografskom istraživanju, knjiga u kojoj Marc Bloch, jedan od osnivača najpoznatije povjesničarske škole 20. stoljeća, škole Annales,… više »

Nookie u Aquariusu

objavljeno prije 11 godina

Collective Sounds 13.03.2009. u klubu Aquarius Zagreb priređuje još jednu Good Looking večer. Kao glavnoga gosta dovode nesumnjivo jedno od vodećih imena na svjetskoj drum'n'bass sceni… više »

SKUŽAJTE

"Maršal" među najboljim europskim filmovima

objavljeno prije 11 godina

Poljski povijesni muzej uvrstio je hrvatski film "Maršal" redatelja Vinka Brešana među najbolje europske filmove koji opisuju rušenje komunističkih režima,… više »

cannes

Prljavi Harry dobio svoju Zlatnu palmu

objavljeno prije 11 godina

Američki glumac i redatelj Clint Eastwood (78) dobio je prestižnu počasnu nagradu Zlatnu palmu, tri mjeseca uoči početka ovogodišnjeg Canneskog filmskog festivala, objavio je BBC u… više »

Spiderman na Broadwayu

objavljeno prije 11 godina

Akcijski superheroj Spiderman svoju će mrežu razapeti i pred ljubiteljima mjuzikla na Broadwayu. Premijera mjuzikla o Spidermanu bit će 18. veljače 2010. u broadwayskom kazalištu… više »

26. 2. 2009.

Knjiga dana: Svemir: velika ilustrirana enciklopedija

objavljeno prije 11 godina

Ovaj opsežan i težak (po kilaži), bogato opremljen i ilustriran (nekoliko stotina fotografija, karata i crteža u boji) priručnik velikog formata, podijeljen je u tri glavna dijela. Nakon… više »

Finalna saga o Harryju Potteru u dva filma

objavljeno prije 11 godina

Osmi i završni film iz serijala o čarobnjaku Harryju Potteru bit će objavljen 15. srpnja 2011. godine, objavio je studio Warner Bros. "Harry Potter i darovi smrti", sedma i… više »

ukradeno

Christie's vrtoglavo prodao kinesku baštinu

objavljeno prije 11 godina

Dvije brončane statue glave štakora i zeca, ukradene iz Pekinga prije 150 godina, koje su slučajno završile u kolekciji umjetnina pokojnog dizajnera Yvesa Saint Laurenta, u… više »

NAJAVA

Ciklus filmova Andrzeja Wajde u kinu "Tuškanac"

objavljeno prije 11 godina

Ciklus filmova poljskog redatelja Andrzeja Wajde, u sklopu kojega će se 4. ožujka premijerno prikazati njegov film "Katyna", održat će se tijekom veljače i ožujka u kinu… više »

TEKST I SLIKA

Uručene nagrade "Grigor Vitez"

objavljeno prije 11 godina

Nagrade "Grigor Vitez" za 2008. godinu uručene su večeras u Zagrebu Stanislavu Marijanoviću za tekst i ilustracije u knjizi "Enciklopedija čudovišta" te Zdenku… više »

Pametan PR

Snimi najbolji video i upoznaj Beyonce

objavljeno prije 11 godina

Beyonce PR managment "smislio je" zgodan način promocije nove turneje popularne pjevačice s njenom pjesmom Single Ladies.Nakon što su mjesecima uporno obožavatelji sami… više »

geniju u spomen

Teslin Memorijalni centar sve posjećeniji

objavljeno prije 11 godina

Memorijalni centar "Nikola Tesla", uređen i otvoren 2006. u povodu 150. obljetnice rođenja tog znanstvenika u Smiljanu, sve je privlačniji posjetiteljima te ga je prošle… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh