« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
DOĐITE!

Majstori funka The Mighty Mocambos 6. svibnja u Močvari

Sviraju na karipskim padelama, obrađuju 50 Centa, surađuju s velikanima kao što je Afrika Bambaataa, izdaju ploče na vlastitoj etiketi i nastupaju po najpoznatijim europskim klubovima

The Mighty Mocambos - to se ne propušta
The Mighty Mocambos - to se ne propušta (Stefan Knierim)
Više o

The Mighty Mocambos

,

klub Močvara

Poznati sedmeročlani funk bend The Mighty Mocambos nastupit će u sklopu projekta Hrvatske Funk Delegacije 6. svibnja u zagrebačkom klubu Močvara.

The Mighty Mocambos spada među rijetke sastave koji se na današnjoj nu funk sceni izdvajaju svojim originalnim i sirovim funk grooveom. Podjednako ih voli i kritika i publika, prvenstveno zbog njihovog jedinstvenog instrumentalnog stila i prepoznatljivog zvuka, kao i originalnih muzičkih ideja i autentičnih live svirki.

Sviraju trube, bubnjeve, gitare, basove, ali i karipske padele. Obradili su niz hitova poznatih funk i hip-hop izvođača poput 50 Centa (P.I.M.P.), a na popisu glazbenih legendi s kojima su surađivali nalaze se hip-hop pioniri Afrika Bambaataa, soul zvijezda Lee Fields, slavni producent i DJ Kenny Dope te poznati njemački skladatelj filmske glazbe Peter Thomas.

Istraživanjem svog zvuka i stila proširili su sve granice funka, a postali su poznati kao majstori saturacije vrpci i snimanja originalnog funk groovea na traku. Posebno su zanimljivi kolekcionarima ploča budući da snimaju 45ice na vlastitoj preši iz 70-ih godina. Ujedno su i pasionirani istraživači, arheolozi, ali i selektori sirovog funk groovea, a prije nego li odluče bilo što izdati to mora biti upravo ono što bi i sami zavrtjeli s vinila na plesnim podijima.

Iza njih su dva samostalna albuma: The Future Is Here (2011) i Showdown (2015), zajednički album sa Gizelle Smith: This Is Gizelle Smith & the Mighty Mocambos (2009.) te nekoliko velikih turneja i brojni nastupi po poznatim europskim klubovima i festivalima. Trenutno su na mini europskoj turneji, a u Zagreb stižu nakon Londona, Brisela i Pariza.

Nakon koncerta, podijem će upravljati četveročlano DJ izaslanstvo Hrvatske Funk Delegacije u sastavu Bijan / Borovich / Dr. Smeđi Šećer / Soul Bader.

Koncert počinje u 22 sata. Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji u Dirty Old Empireu u Tratinskoj po cijeni od 45 kn ili na dan koncerta na ulazu po cijeni od 70 kn.

04.05.2016. 16:06:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh