« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
NAJAVE

Sv. Duje uz DeWaltu u Kameleonu

Proslava Sv. Duje u Kameleonu će biti obilježena pravom party poslasticom kolektiva Cruise. Uz njemačkog Dj-a i producenta DeWaltu nastupaju Mariano Mateljan i Madezh

DeWalta stiže u Kameleon
DeWalta stiže u Kameleon (Arhiva)
Više o

klub Kameleon

,

DeWalta

Pravim imenom David Koch, DeWalta će 07.05. prvi put nastupiti u Hrvatskoj, i to u splitskom klubu Kameleon. DeWalta dolazi iz njemačke muzičke obitelji te je i sam veći dio svoje karijere proveo u klasičnoj i jazz glazbi. No kako to obično biva s vizionarima, sviranje jednog instrumenta (a svirao je aktivno klavir, saksofon te francuski rog) u određenom kolektivu poput simfonije ili jazz sastava za DeWaltu je postalo premalo.

Od 2003. u Berlinu sastavlja vlastiti studio u kojem eksperimentira sa instrumentima uživo kao i elektronskim zvukovima. U istom razdoblju osniva i disco band, počinje producirati evente elektronske glazbe te sve više osjećati Berlin, urbani raj za sve ljubitelje vinila te umjetnosti općenito. Studio se širi, DeWalta napreduje te sve više poboljšava svoje producentske i dj vještine.

2007. osniva i vlastiti label Meander, ali i izdaje na eminentinim labelima poput Cynosure-a ili Vakant-a koji su ga vinuli u svjetske visine. Što se tiče samih nastupa, trenutno ga više ispunjava dj nastup jer kako kaže 'koncert je tu da se postavi i odsvira, dok je dj-ing potpuno druga vještina i prije svega interakcija s publikom, prostorom, atmosferom...'.

Za ples i dobru atmosferu od početka do kraja zaduženi su rezidenti Cruise-a Mariano Mateljan i Madezh.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 60, a na dan partija cijena će biti 80 kn.

03.05.2016. 15:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh