Kultura nema prethodne stranice
OTVARANJE

Otvorene 75. Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 14 sati

Tradicionalnim podizanjem zastave Libertas uz stihove Gundulićeve Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha otvorene su jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre. U nadahnjujućim ambijentima… više »

OSVRT

Tajanstvene note na portretima

objavljeno prije 17 sati

Čudesan je ciklus ženskih portreta u akrilu realizirala akademska slikarica Renata Facan, autorica impresivnog opusa specifičnog rukopisa i delikatnog pristupa. U svaki je fini, graciozni… više »

PULA

Otvoren 71. Pulski filmski festival

objavljeno prije 19 sati i 59 minuta

Projekcijom "ljubavne priče umočene u hrvatsku stvarnost" Grlić obilježava točno 50 godina od kada je na tom festivalu prikazao svoj dugometražni prvijenac "Kud puklo da puklo". Marasovićev… više »

OSVRT

Razarajuća igra motiva Duška Šibla

objavljeno prije 21 sat

U najnovijem ciklusu istaknuti hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, nadahnuti autor kompleksnog opusa, stvaratelj na više dresa, neumorni i vječno… više »

NAJAVE

Ed Sheeran u Zagrebu - dodatne ulaznice u prodaji

objavljeno prije 21 sat i 59 minuta

Stigla je vijest koja će oduševiti sve ljubitelje Eda Sheerana koji žele nesmetano plesati na njegovom premijernom koncertu u Hrvatskoj - novih 500 ulaznica za stajanje je u… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Eto što ima Ribarska fešta, 19h - AKC Attack Bruce Dickinson, 20h - Hala park Mlađi referenti, 20h - Route 66 Zlatko Josip Grgić, 21h - Klovićevi dvori Paul Di'Anno, 21h -… više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 13. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 13. srpnja Maca papučarica, 11/18h - Zagrebačko kazalište lutaka Pelikan, 18h - kino Metropolis Sedmo nebo, 19h - kino… više »

OSVRT

Anne Berest: Razglednica

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Nedavno je zagrebačka Naklada Ljevak u Biblioteci Cicero objavila roman RAZGLEDNICA francuske spisateljice Anne Berest, u prijevodu s francuskog Ite Kovač, na 470 stranica, u sjajnoj… više »

OSVRT

Plava soba s pogledom na Fuji

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Naime, na svakoj slici, nešto dalje od figure akta, u pozadini opažamo plavu uzvisinu , planinu Fuji, izvedenu u prepoznatljivoj slikarevoj maniri. Koliko se svih šest… više »

NAJAVE

Lika Kolorado u Vintageu

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

"Sateliti u orbiti" novi je album koji će Lika Kolorado objaviti nakon ljeta, a bend je najavio koncertnu promociju svog novog izdanja. U Vintage Industrial Baru 16.… više »

NAJAVE

Kreće 39.Histrionsko ljeto

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

U četvrtak 11. srpnja 2024. u 21h u parku Opatovina svečano će biti otvoreno 39. Zagrebačko histrionsko ljeto premijerom urnebesne komedije „Kavana na Opatovini" Carla Goldonija, u… više »

SJAJNO

Baby Lasagna na EXIT-u

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

„Nikada nisam nastupao na ovako velikoj pozornici, nikada pred ovolikom i boljom publikom" - riječi su koje je u nekoliko navrata ponovio Baby Lasagna sa Glavne pozornice EXIT festivala… više »

COOL

Sutra se otvaraju Dvorišta

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

Konferencijom za medije, održanom u atriju Gimnazije Tituša Brezovačkog, najavljena je ovogodišnja manifestacija Dvorišta koja će se održati od 12. do 23. srpnja.… više »

AKC ATTACK

Ribarska fešta u Attacku za kraj sezone

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Kad ne možemo na more, more će doći nama! Klupsku sezonu zatvaramo s tradicionalnom i dugoočekivanom ribarskom feštom. Vaši "mještani" iz Medike pripremit će vam… više »

OSVRT

Brodovi, konji i psi u opusu Renate Facan Kušec

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Akademska slikarica Renata Facan Kušec, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je zapaženog i komleksnog opusa ulja i akrila. Nekoliko se motiva kontinuirano pojavljuje u… više »

skrolaj na vrh