« Film
objavljeno prije 26 dana i 23 sata
PULA

Otvoren 71. Pulski filmski festival

Svjetskom premijerom novog filma Rajka Grlića "Svemu dođe kraj" u Areni počeo je 71. Pulski filmski festival.

Dobro se drži ;)
Dobro se drži ;) (Arhiva)
Više o

71. Pulski filmski festival

Projekcijom "ljubavne priče umočene u hrvatsku stvarnost" Grlić obilježava točno 50 godina od kada je na tom festivalu prikazao svoj dugometražni prvijenac "Kud puklo da puklo".

Marasovićev "Šlager", romantična priča o dvoje bivših ljubavnika, dijelom snimana i u vrijeme Festivala kod Arene, najavljena je kao posveta filmu i filmašima, s Jankom Popovićem Volarićem i Lanom Barić u glavnim ulogama koji s redateljem potpisuju scenarij.

Oba su filma dio natjecateljskog programa u kojemu su ukupno 22 filma, u jednakom broju hrvatskih i manjinskih koprodukcija.

Radić je istaknula kako je u nacionalnoj konkurenciji jedanaest filmova, a čak pet ima svoju svjetsku premijeru.

- Pula meni znači ova Arena. Pula meni znači najljepše ljetno kino koje ja znam na svijetu. Pula znači ova publika koja je uvijek voljela doći i gledati nešto što ima veze s njihovim životima, kazao je Grlić.

- Uvijek je čast da vam "nevinost uzme" ovako jedna Arena, da vidite da li film može preživjeti. Ovo je prva javna projekcija tog filma, vidjelo ga je desetak ljudi sveukupno, prema tome ovo je test da li film može preživjeti ili ne, poručio je redatelj Grlić.

13.07.2024. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh