Kultura nema prethodne stranice
GALERIJA SC

"Jeste li vi ozbiljna galerija?" u Galeriji SC

objavljeno prije 12 sati

U petak, 4. listopada u Galeriji SC s početkom u 20 sati održat će se otvorenje izložbe Jeste li vi ozbiljna galerija? u sklopu ciklusa izložbi mladih autora Oni dolaze...… više »

ODLIČNO

Kratka retrospektiva Nebojše Slijepčevića na 33. Danima hrvatskog filma

objavljeno prije 14 sati i 12 minuta

U popratnom programu 33. Dana hrvatskog filma, koji se ove godine održavaju u Kinu Edison u Karlovcu od 17. do 20. listopada, prikazat će se retrospektiva kratkih filmova Nebojše… više »

AKC ATTACK

Jedan odličan tjedan u AKC Attacku

objavljeno prije 15 sati

DEAFKIDS (Rio de Janeiro, Brazil) Nakon gotovo trinaest godina karijere, tijekom kojih su se etablirali kao jedno od najrelevantnijih imena iz Južne Amerike, Deafkidsi se vraćaju na pozornicu… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 20 sati i 8 minuta

Eto što ima Lalalar, 20h - Vintage industrial bar Damir Imamović, 20h - KD Vatroslava Lisinskog Impronedjeljak, 20h - klub Močvara više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 2. listopada

objavljeno prije 22 sata i 4 minute

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 2. listopada Lovci sakupljači, 16h - VR kino KEK Gloomy Eyes, 16h - VR kino KEK Alex Honnold: Soloist, 16h - VR kino KEK… više »

FILMOVI

Crni talas u kinu Kinoteka

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Početak nove sezone u Kinoteci posvećen je crnom talasu, filmskoj struji koja je obilježila jugoslavensku kinematografiju 1960-ih i ranih 1970-ih. Riječ je o filmovima koji su bili formalno… više »

OSVRT

Ciklus akrila na platnu Nevena Otavijevića

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

Novi ciklus akrila na platnu, 40 x 30 cm, slikara Nevena Otavijevića, suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, ističe u prvi plan autorov izniman interes za zadarski kraj u kome živi i… više »

NAJAVE

Lalalar u Vintage industiralu u srijedu

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Hvaljeni istanbulski psihodeličari ovu će srijedu (2. listopada) omađijati Vintage Industrial Bar i natjerati sve da mrdaju kukovima, pa makar i umjetnima. Za ljubitelji izvođača kao… više »

NAJAVE

Exilia ovog listopada u Tvornici kulture

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Metalce iz Milana na pozornici će podržati novi zagrebački alternativni metal bend Greynoise i varaždinski Electric Purge. Exilia - „I Am God" Milanska četvorka Exilia predvođena je… više »

INTERVJU

Duško Šibl izlaže u Holandskoj kući u Sisku

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Akademski slikar Duško Šibl, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor impresivnog opusa i osebujnog rukopisa, kreator i u London, u Zagrebu, u Opatiji,… više »

NAGRADE

Nagrađeni filmovi 20. 25 FPS-a

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Nakon pet festivalskih dana i 26 filmova u međunarodnom natjecateljskom programu, festivalski žiri i publika dodijelili su nagrade. Veliki žiri u sastavu američko-austrijske filmašice… više »

25 FPS

Završetak 25 FPS festivala

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Na posljednjem festivalskom danu gledamo ponajbolje s festivala, dobitnike nagrada velikog žirija, žirija kritike i nagrade publike, i uživamo u performansu proširenog kina s Janom… više »

OSVRT

Fascinantni krajobraz priobalja

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann, suvremena je hrvatska likovna umjetnica,autorica je zapaženog opusa niza ciklusa s motivima Dubrovnika i njegove okoline, brojnim sakralnim… više »

AKC Attack

MOSHFEST iliti veliki hardcore metal skup u AKC Attacku

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Metalizacija hardcore scene nije novotarija. Traje već gotovo 40 godina i razvija se u raznim smjerovima. Ipak, u svom tom razdoblju u Zagrebu se nikad nije dogodio festival koji će na jednom… više »

NAJAVE

Dark Funeral i Fleshgod Apocalypse u Zagrebu

objavljeno prije 6 dana i 7 sati

Nakon gotovo 15 godina black metal giganti Dark Funeral vraćaju se u Zagreb u sklopu europske "Let the Devil In" turneje. Njima će se pridružiti talijanski sympho death metalci Fleshgod… više »

skrolaj na vrh