Kultura nema prethodne stranice
OSVRT

Ciklus balerina Damira Medvešeka

objavljeno prije 5 sati i 54 minute

Istaknuti hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Damir Medvešek, autor je respektabilnog opusa ulja, akrila, crteža, daleko poznatiji i cijenjeniji u inozemstvu, i danas kreira… više »

OSVRT

Motiv glave u opusu Petera Weisza

objavljeno prije 7 sati i 59 minuta

Slikar Peter Weisz, istaknuti je pripadnik svjetske slikarske scene, aktivan već niz desetljeljeća, autor je izazovnog i zanimljivog opusa ulja, akrila, akvarela, crteža, realiziranih u nizu… više »

SUPERVAL +

Poznata je satnica Superval+ koncerta 30. 10. u Vintage Industrial Baru

objavljeno prije 8 sati i 49 minuta

Superval nastavlja međunarodnu suradnju s državama u kojima postoje inicijative slične Supervalu, koje podupiru i promoviraju mlade izvođače. Uz to što omogućava predstavljanje,… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 13 sati i 57 minuta

Eto što ima Jazz u Močvari: Kuhn Fu, 20h - klub Močvara Balade, 20h - Jazz klub Kontesa Imposter, Body Bag & TBA, 20h - AKC Attack više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 28. listopada

objavljeno prije 15 sati i 53 minute

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 28. listopada Gloomy Eyes/Soloist/Lovci sakupljači, 16h - VR kino KEK Nakon ljeta, 18h - kino Kinoteka Ero s onoga svijeta,… više »

OSVRT

Mediteran - nove slike Matka Trebotića

objavljeno prije 23 sata i 54 minute

Svakako jedan od najistaknutijih suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, slikar s iznimnim međunarodnim ugledom, Matko Trebotić, ove je godine otvorio je u Metkoviću, u GKS svoju novu… više »

ZFF

Tko dolazi na 22. ZFF

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Nakon trijumfa u Puli, s naramkom punim Zlatnih arena (među kojima je ona za najbolji film), hvaljena Proslava stiže i na zagrebačka platna. Film 4. studenoga otvara 22. Zagreb Film… više »

COOL

Domino u Buenos Airesu

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Od danas 21. 10. pa do 1. 11. traje predstavljanje hrvatskih umjetnika u Buenos Airesu u Argentini gdje će se postaviti 5 predstava s ukupno 11 izvedbi, održati jedna izložba i jedno… više »

KNJIGE

Tom Phillips: ISTINA – Kratka povijest totalnih kxnjaža

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Nedavno je zagrebački nakladnik objavio zgodnu intrigantnu broširanu knjigu Toma Phillipsa ISTINA - Kratka povijest totalnih kxnjaža, u prijevodu s engleskog Vedrana Pavlića na 260… više »

NOVOSTI

Sea Star donosi lovu

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Exitov Sea Star u Umagu u svojih je šest održanih izdanja, od 2017. do 2024. hrvatskoj ekonomiji donio oko 40 milijuna eura izravne koristi. Uspjeh je time  veći jer je u… više »

OSVRT

Ciklus posvećen baletu

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Motivi baleta, balerina, umjetničkog plesa čest su motiv u opusu istaknute suvremene hrvatske likovne umjetnice, akademske slikarice Renate Facan Kušec. Fragmenti baletnih predstava s… više »

NAJAVE

Ničim izazvan rasprodao Sax, objavljena i satnica za subotu

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Dugoiščekivani povratak srpskog benda Ničim izazvan urodio je rasprodanim Saxom što samo govori o rastućoj popularnosti ovog benda. Koncert će se održati u subotu, 26. listopada… više »

KNJIGE

Novi naslov Thomasa Leoncinija

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Nedavno je popularni zagrebački nakladnik objavilo neobičan, nesvakidašnji roman s temeljnim motivom, koji se svaki dan spominje, prisjeća ga se, doziva ili poziva a to, kako biti… više »

INTERVJU

Novi uzbudljivi ciklus Ante Barišića

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

Slikar iz Dubrovnika, Ante Barišić, nesvakidašnja je i još više izazovna pojava u suvremenom likovnom životu kontinuirano realizira najmodernijim metodama nove… više »

NAJAVE

TV EYE zagrijavaju publiku za Električni orgazam

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Zagrebački bend TV EYE svirat će kao support na slavljeničkom koncertu Električnog orgazma u Tvornici kulture. Žestoka rock petorka pridružit će im se na stageu u subotu, 16. studenog 2024.… više »

skrolaj na vrh