Komentari

Nema veze, idemo dalje

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Ovo nipošto neće biti rezultati sociološkog istraživanja na reprezentativnom uzorku, već plodovi neobaveznog razgovora s ljudima koji ovih dana nemaju pravo glasa u nekoj vrsti… više »

Neka nam HND osigura oružje!

objavljeno prije 16 godina

Neka Hrvatsko novinarsko društvo napokon napravi jedan pozitivan iskorak u svojoj djelotvornosti. Umjesto pustih priča i sastanaka na kojima padaju osude verbalnih i fizičkih napada na… više »

Vrijeme nerazumnog bogaćenja

objavljeno prije 16 godina

Javno ispitivanje organizirano je zbog enormnih zarada u razdoblju podivljalih cijena nafte. Njihova osobna bogatstva rastu zbog famoznih ‘kompenzacija’, koje su doduše,… više »

kolumna - PETAR GLODIĆ

Privatizacija nas pomela kao uragan

objavljeno prije 16 godina

Dokumentarac ‘Kad brane popuste (rekvijem u četiri čina)’ djelo je Spikea Leeja, jednog od najboljih i društveno najangažiranijih američkih redatelja. Ovaj potresni, gotovo… više »

Luka Modrić je skinuo majmuna s leđa

objavljeno prije 16 godina

Prošle subote se s publikom na Dinamovom stadionu oprostio Luka Modrić, dječak koji je toliko postao važan u ovoj državi da mu je na dan potpisivanja ugovora s londonskim Tottenhamom,… više »

Rode nas vraćaju u zlatno doba televizije

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

TV serija ‘Vratit će se rode’ pojavila se gotovo niotkuda u našoj javnosti, poslovično nezainteresiranoj za sve što dolazi izvan naših malih, skučenih okvira.… više »

kolumna

Primorci i politički zamorci

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Konačno se dogodio potpuno spontani protest: srednjoškolci su se mobilizirali putem Interneta pa su izašli na ulice kako bi spriječili nakanu Ministarstva znanosti, obrazovanja… više »

kolumna Petar Glodić

Demokracija je krhka biljka

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Hrvatska demokracija nejako je čedo s očitim teškoćama u razvoju. Rupe u društvenom sistemu naše države posebno su nerazumljive kada u obzir uzmemo da se ovih dana… više »

kolumna - Petar Glodić

Opačine, spačke i YouTube

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Međutim, netko je tučnjavu snimio mobitelom pa je ona postala javno dobro na nacionalnoj televiziji. Dogodilo se to prije nekih godinu i pol, a ta je vijest unijela omanju revoluciju u… više »

KOLUMNA

S oružnim listom u NATO!

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Znate li vaš jedinstveni matični broj građana?- Ne znam. - Imate li neki dokument na kojem stoji vaš JMBG?- Ne znam. Možda.- Staru osobnu iskaznicu, staru vozačku dozvolu,… više »

kolumna

Mahali smo čak i Nixonu, ali Bushu ipak ne budemo

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Sami Al-Arian je rođen u Kuvajtu. U Sjedinjene Američke Države je doselio iz Egipta prije 30 godina, bio je profesor na Sveučilištu Južne Floride u Tampi, zasnovao je obitelj s petero… više »

kolumna

Simbol Splita s čijeg smo lica čitali našu povijest

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Svaki put kada zauvijek ode neka od ikona pop-kulture, mislimo da nam je otišao netko blizak, kao da se ugasio dio našeg života. Upravo tako se trenutno osjeća dio… više »

kolumna

Slobo, kao da nikad nisi otišao

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Hrvatska je priznala Kosovo. Hoćemo li opet zbog toga zaratiti sa Srbijom? Hoće li, kako to obično tepa pogromaški raspoložen tisak, ‘opravdano ogorčeni srpski narod’… više »

kolumna

Kad Ante Gotovina ukrade show

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Bio je to najočekivaniji TV vikend tamo negdje od stoljeća sedmog. Bila su to tri dana kada se Hrvatskoj dogodila televizija. Mnogi su zaključili: što će nam zapravo život kad imamo… više »

Metropola naprijed, ostali stoj!

objavljeno prije 16 godina i 3 mjeseca

Nema ništa novog u tome da je nesrazmjer između metropole i provincije svakim danom sve veći, ali čini se da u ovoj zemlji malo tko shvaća kako prilike doista postaju dramatične. Dok u… više »

skrolaj na vrh