Iza ogledala nema prethodne stranice

Jesu li vampiri stvarni?

objavljeno prije 12 dana i 23 sata

Vampiri su jedna od najpoznatijih figura u popularnoj kulturi, zahvaljujući filmovima, knjigama i legendama koje stoljećima potiču maštu ljudi diljem svijeta. No, postavlja se pitanje:… više »

EH, DA...

Bogatuni koji vladaju svijetom

objavljeno prije 18 dana

U globalnom gospodarstvu, bogatstvo je često koncentrirano u rukama nekolicine obitelji koje kroz generacije uspijevaju zadržati i povećati svoje bogatstvo. Te obitelji imaju značajan utjecaj… više »

EH, DA...

Otkud je stigao asteroid koji je zbrisao dinosaure

objavljeno prije 21 dan

Prije otprilike 66 milijuna godina, katastrofalan događaj promijenio je tijek evolucije na Zemlji. Asteroid, promjera oko 10 kilometara, udario je u područje današnjeg poluotoka… više »

ZANIMLJIVO

5 mogućnosti da nestanemo sa Zemlje

objavljeno prije 22 dana

Kada govorimo o katastrofi svjetskih razmjera, onima u kojima je čovječanstvo u opasnosti da jednostavno nestane sa lica Zemlje, najčešće razmišljamo o tome da ćem doletjeti… više »

HMMM...

Proročanstvo Kennedyjevih: misterij koji traje

objavljeno prije 25 dana

Kennedyjevi, jedna od najpoznatijih i najutjecajnijih obitelji u američkoj povijesti, često su bili u središtu ne samo političkog, već i kulturnog interesa. No, uz njihovu moć i… više »

OPA!

Miyakeovi događaji: eksplozivni fenomeni Sunčeve aktivnosti

objavljeno prije 27 dana

Miyakeovi događaji, nazvani po znanstvenici Fusalari Miyake, predstavljaju iznenadne i snažne kozmičke događaje koji su povezani s ekstremnim naletima solarne aktivnosti. Prvi put… više »

HMM ;)

Cicada 3301: internetska zavjera koja ostaje misterij

objavljeno prije 28 dana

Cicada 3301 je naziv za niz kompleksnih zagonetki koje su se pojavile na internetu, prvi put u siječnju 2012. godine. Objavljene su na raznim forumima i društvenim mrežama, uključujući… više »

HMMM...

Čudna zbivanja u Roswellu: Legenda koja ne blijedi

objavljeno prije 29 dana

Roswell, mali grad u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, postao je svjetski poznat zahvaljujući incidentu koji se dogodio 1947. godine. Iako je prvotno započeo kao skroman… više »

ZANIMLJIVO :)

Tajna učenja ranog kršćanstva

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Gnostička evanđelja predstavljaju fascinantan aspekt ranokršćanske književnosti, koji su stoljećima ostali skriveni od šire javnosti. Otkrivena sredinom 20. stoljeća u Nag… više »

FORA

Lude stvari koje padaju s neba

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Kad pomislimo na kišu, obično zamišljamo kapljice vode koje padaju s neba. No, kroz povijest, zabilježeni su brojni neobični slučajevi gdje su s neba padale stvari koje su… više »

ZANIMLJIVO

Civilizacija Maja i dalje ostaje tajnovita

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Maje su bile jedna od najznačajnijih civilizacija drevne Amerike, poznata po svom bogatom kulturnom naslijeđu, naprednoj arhitekturi i složenim društvenim strukturama. Njihova… više »

STVARNO?

Predviđanja Babe Vange za 2025. godinu

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Baba Vanga, poznata bugarska proročica, postala je poznata diljem svijeta zbog svojih nevjerojatno preciznih predviđanja. Iako je preminula 1996. godine, njezina proročanstva i dalje… više »

STVARNO?

Pronađeni papirusi o djetinjstvu Isusa?

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

„Papirus-senzacija: dešifriran najstariji rukopis iz Isusovog djetinjstva" „Tajni biblijski tekst mijenja sve" „Pogrešno označeni fragment egipatskog papirusa… više »

IZA OGLEDALA

Jeste li zaboravili na Baltičku anomaliju? Mi nismo...

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Baltička anomalija iliti, kako ga neki zovu, Baltički NLO predmet je velikog interesa i spekulacija od svog otkrića 2011. godine. Ovaj neobičan objekt, koji leži na dnu Baltičkog mora,… više »

ZANIMLJIVO

Postoje li stvarno paralelni svjetovi?

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Ideja o postojanju paralelnih svjetova oduvijek je fascinirala čovječanstvo, bilo kroz mitove, religije ili znanstvenu fantastiku. No, što kada ta ideja pređe iz područja mašte… više »

skrolaj na vrh