Hi-tech
1MBIT/S

Brzi širokopojasni internet u Finskoj postao pravom

objavljeno prije 14 godina

Finska je vlada u četvrtak obvezala internetske poslužitelje da osiguraju svim stanovnicima pristup brzom internetu, čime je Finska postala prva zemlja u svijetu koja je pristup… više »

VELIKA PROMJENA

YouTube uvodi gumb za preskakanje reklama

objavljeno prije 14 godina

YouTube navodno testira model oglašavanja prema kojem bi korisnici dobili više slobode u odlučivanju koje će reklame pogledati a koje ne, piše Wall Street Journal. Google… više »

FUTURE TOOLS

"Programirani materijali" oblikovat će alate budućnosti

objavljeno prije 14 godina

Znanstvenici su stvorili fleksibilne listove od stakloplastike koji se sami presavijaju u avione i brodiće u stilu origamija. Ovaj izum mogao bi otvoriti nove mogućnosti u stvaranju takozvane… više »

SAZNAJEMO

Kako odabrati pravu .hr domenu?

objavljeno prije 14 godina

Oni koji su godinama željeli mogućnost slobodnijeg registriranja .hr domena 01. srpnja 2010. godine, konačno će doći na svoje. Naime, toga dana u planu je početak registracije naplatnih .HR… više »

NOVI REKORD

Apple u tri dana prodao 1,7 milijuna iPhonea 4

objavljeno prije 14 godina

Američka kompanija Apple može biti vrlo zadovoljna jer je postavila još jedan rekord - u tri je dana prodano 1,7 milijuna novog iPhonea 4. Tzv. pametni telefon stigao je u četvrtak u… više »

PAMETNA RJEŠENJA

Udvostručite životni vijek baterije vašeg mobitela

objavljeno prije 14 godina

Možda i ne, ako istraživači uspiju u svojim namjerama. Naime, nekoliko sveučilišta i istraživačkih laboratorija rade na jednostavnim promjenama Wi-Fi tehnologije koja bi trebala… više »

NIZ KOMPLIKACIJA

Steve Jobs: Vjerojatno ćemo morati povući novi iPhone 4

objavljeno prije 14 godina

Vijest koju je objavio britanski Daily Mail ipak je izgleda lažna. Poruka koju su mnogi zgroženi korisnici zamijetili na Twitteru ne dolazi s profila Stevea Jobsa, već s lažnog profila kakvih… više »

ZABAVA ZA SVAKOGA

5 najboljih stranica s besplatnim video igrama

objavljeno prije 14 godina

Premda takve igre nisu tehnički napredne kao one s PC-a, PlayStationa ili Xboxa, može se naći vrlo zanimljivih primjeraka. Napredak u besplatnim igrama, poput 3D grafike, grupnog online… više »

ČUDNA PONUDA

Neobične usluge na internetu - od otmica do virtualne besmrtnosti

objavljeno prije 14 godina

Treba vam netko tko će umjesto vas stajati u redu ili želite proživjeti pravu otmicu u stilu akcijskih filmova? Nema problema, na internetu postoje podzeća koja nude upravo takve i još… više »

QUBIT

Znanstvenici korak bliže stvaranju istinskih kvantnih superračunala

objavljeno prije 14 godina

Znanstvenici tvrde da su preskočili dvije najveće prepreke u svojoj misiji stvaranja kvantnih računala. Pobornici ovih 'računala na steroidima', kako im je nadimak, tvrde da će započeti novu… više »

JEZIČNA KULTURA

USB naprava ispušta smrad svaki put kad upotrijebite psovke

objavljeno prije 14 godina

Jedan američki student smislio je način za svojevrsno 'opominjanje' korisnika interneta da ne bi smjeli upotrebljavati psovke i uvredljive riječi. Njegov izum „Pepper Mouth" detektira… više »

NOVI POREDAK

Video igre koje su postale veliki hit u kinima

objavljeno prije 14 godina

"Princ Perzije: Pijesak vremena" veliki je ljetni hit u kinima, a po prihodima na kino blagajnama je pretekao i lijepu Laru Croft. Akcijski film s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi zaradio… više »

01100110

5 zanimljivih činjenica o Googleu koje je dobro znati

objavljeno prije 14 godina

Sergey Brin i Larry Page uspjeli su Google izgraditi u jednu od najuspješnijih svjetskih kompanija koja ima veliki značaj u našim svakodnevnim online životima. Uspjeh Googlea… više »

OPASNOST OD KOLIZIJE

Lov na asteroide ubojice se nastavlja uz pomoć novog teleskopa

objavljeno prije 14 godina

Na Havajima se trenutno gradi novi teleskop dok se najveća svjetska digitalna kamera počela pretraživati nebo s ciljem da identificira asteroide ubojice koji bi mogli zaprijetiti Zemlji.… više »

mark zuckerberg facebook
IT'S JUST BUSINESS

Zašto nikada nećete plaćati korištenje Facebooka

objavljeno prije 14 godina

Nedugo nakon pojave Facebooka u internetskom svijetu i naglog porasta njegove populanosti pojavio se i strah od toga da će za korištenje tog društvenog servisa biti uvedeno… više »

skrolaj na vrh