« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
OPASNOST OD PRŽENJA

Zaštitite mobitele i laptope od vrućina

Uređaje obavezno ugasite na suncu i držite na mjestima na kojima vladaju ugodne temperature od 20-tak stupnjeva

mobitel
mobitel (Shutterstock)
Više o

mobiteli

,

laptop

,

Sunce

,

iPhone

,

vrućine

,

savjeti za vrućine

Vrućina nije opasna samo za ljude i kućne ljubimce već može ozbiljno naštetiti i uređajima kojima se gotovo svakodnevno koristimo jer i oni imaju određene granice koje ne bismo smjeli izazivati.

Mobiteli se sastoje od tri ugrožena dijela - monitora, procesora i baterije. Proizvođači najčešće u uputama navode gornju granicu izdržljivosti od 35 stupnjeva Celzijevih (npr. Apple za iPhone navodi upravo tih 35 stupnjeva).

>>Udvostručite životni vijek baterije vašeg mobitela

Izdržljivost laptopa ovisi o procesoru i sustavu hlađenja. Ukoliko laptop ne raspolaže primjerenom ventilacijom, može doći do pregrijavanja (iPad i Klindle sami se isključuju nakon što temperatura prijeđe 35 stupnjeva). Većina stolnih računala i laptopa može podnijeti vrućine od 40 stupnjeva.

>>Kako spasiti mobitel koji je pao u vodu?

Mobitele i laptope stoga nikada nemojte direktno izlagati suncu, a još manje ostavljati u automobilima gdje se temperatura vrlo brzo može popesti na 60-70 stupnjeva.

Idealna mjesta su ona na kojima vladaju ugodne temperature od 20-tak stupnjeva. Ukoliko ne možete izbjeći vrućinu, uređaje ugasite a upalite ih tek nakon što su se ponovno ohladili.

22.08.2011. 14:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh