Fun

Karta za snalaženje u svemiru glavna zvijezda aukcije

objavljeno prije 15 godina

Navigacijska karta kojom su se koristili astronauti na Apollu 11 neočekivano je postala zvijezda aukcije u New Yorku kojom je obilježena 40. obljetnica spuštanja čovjeka na Mjesec.… više »

Obranio se pred lavom motornom pilom

objavljeno prije 15 godina

Jedan Amerikanac poslužio se motornom pilom kako bi se obranio od gladnog planinskog lava koji ga je napao dok je kampirao u šumi Shoshone. Bivši marinac Dustin Britton iz… više »

dobrodošla

Žirafa rodila 11. mladunče u zatočeništvu

objavljeno prije 15 godina

U srijedu su posjetitelji izraelskog zoološkog vrta Safari Park u Ramat Ganu blizu Tel Aviva mogli po prvi put vidjeti pet dana staro mladunče žirafe koje je ponosno stajalo uz majku i… više »

Romantično vjenčanje u Toskani srušilo zrakoplov

objavljeno prije 15 godina

Romantično vjenčanje u Toskani skoro je završilo tragično jer je buket završio u motoru letjelice. Kako bi uveličali prigodu neki od uzvanika namjeravali su bacati cvijeće iz… više »

ŠVICARSKA

Uhvaćena 'barakuda iz Verbana'

objavljeno prije 15 godina

U Lagu Maggioreu, jezeru na švicarsko-talijanskoj granici, ronioci su ubili grgeča teškog osam kilograma koji je prije toga danima napadao plivače. 'Čudovište' je tijekom… više »

KENIJA

Gladni pavijani provaljuju u kuće

objavljeno prije 15 godina

Kenijski grad Nakuru u poslijednje je vrijeme pod opsadom čopora izgladnjelih pavijana koji sve češće provaljuju u kuće u potrazi za hranom koje u obližnjem rezervatu ima sve manje. U… više »

francuska

Roditelji zaboravili sina na autocesti

objavljeno prije 15 godina

Roditelji mladog 17-godišnjeg Belgijanca u ponedjeljak rano ujutro svojeg su sina "zaboravili" na autocesti u istočnoj Francuskoj, a kad su shvatili da ga nema u kamp-kućici, bili su… više »

good job

Zapošljavamo jednu vješticu

objavljeno prije 15 godina

Turistički privlačna znamenitost nudi posao vještice plaćen 60.000 eura za godinu dana u grofoviji Somersetu na jugozapadu Velike Britanije. Odgovorne osobe iz špilja Wookey… više »

slavlje

Dan pizze u Sao Paolu

objavljeno prije 15 godina

Sao Paulo proslavio je Dan pizze, kulinarsko naslijeđe milijuna potomaka Talijana koji su se u 19. stoljeću nastanili na jugoistoku Brazila. U Mooci, jednoj od najtradicionalnijih četvrti… više »

piši kako govoriš

"Meko š" i "meko ž" u crnogorskom jeziku

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Novi crnogorski pravopis imat će 32 slova i temeljit će se na načelu "piši kao što govoriš, a čitaj kako je napisano", rekao je crnogorski ministar obrazovanja i znanosti… više »

LJETNI ĐIR

Borat navratio do Zadra

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Zadarski građani i turisti danas su, na svoje veliko iznenađenje, po gradskim kaletama susretali Borata koji se u svojoj omiljenoj ljetnoj 'nošnjici', sa smješkom na licu… više »

pravo vrijeme na pravom mjestu

Napio se i dijelio nasljedstvo

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Bilo se pametno naći u zračnoj luci u Mallocri kad je euforični i pripiti Britanac počeo je dijeliti putnicima nasljedstvo od 52.000 eura. Ubrzo ga je privela španjolska policija .… više »

PROMETNE BIZARNOSTI

Kornjače na pistama, jazavci na cestama

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Uprava njujorške zračne luke JFK danas je priopćila kako je pista tog međunarodnog aerodroma u srijedu nakratko bila zatvorena jer su ju, iz za sada nepoznatog razloga, okupirale… više »

zaštita zubatih

U Australiji se kradu krokodili

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Australski policajci pokušali su u utorak uhvatiti 30 krokodila ukradenih uzgajivaču u blizini Darwina. Tamošnji se policajci ovih dana susreću s neobičnim krađama divljih i… više »

e da je tako svaki dan

Susjede oborile rekord u bikiniju

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

U Beogradu je ovih dana oboren jedan zanimljiv Guinnessov rekord. Možda najzanimljiviji muškome spolu. Radi se o obaranju rekorda u broju djevojaka u binikiju na jednome mjestu.… više »

skrolaj na vrh