Dan pizze u Sao Paolu
Iako Brazilci imaju dovoljno vlastitih specijaliteta, i njih je kao i ostatak svijeta osvojila pizza
Sao Paulo proslavio je Dan pizze, kulinarsko naslijeđe milijuna potomaka Talijana koji su se u 19. stoljeću nastanili na jugoistoku Brazila.
U Mooci, jednoj od najtradicionalnijih četvrti nekadašnjih talijanskih imigranata u Sao Paulo, mase ljudi nahrupile su kako bi prisustvovale izradi divovske pizze od 2,2 metra promjera, najveće u Brazilu.
Trebalo je pet kuhara za pripremu tijesta i 40 kg sastojaka, od čega 15 kg brašna i 16 kg sira, rekao je Carlos Sartal, predsjednik Udruge ujedinjenih pizzerija države Sao Paulo.
Ljudi su formirali duge redove kako bi probali porciju pizze Margarite tankog, hrskavog tijesta prekrivene mozzarellom, kolutima rajčice i listićima bosiljka.
Pizza je jedno od najpopularnijih jela u Sao Paulu gdje je talijanski utjecaj velik. Na 40 milijuna stanovnika te države, gotovo trećina je talijanskog podrijetla.
Imigranti pristigli u Brazil u 19. stoljeću kako bi radili na plantažama kave donijeli su u prtljazi recept za to jelo koje se u sadašnjem obliku pojavilo u 16. stoljeću u Napulju.
Izvor: Hina
Novi komentar