« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 29 dana i 5 sati
SAVJETI

Jutarnji čaj za bolje zdravlje

Da, znamo, jasno nam je - vi ste kafedžije, što b' se reklo... no, nekad treba i čaj popiti, naročito ujutro

Jutarnji gutljaji zdravlja
Jutarnji gutljaji zdravlja (Arhiva)
Više o

čaj

,

jutarnji čaj

Biljni čajevi mnogim ljudima su kvalitetna i omiljena alternativa za kavu, a osim što su ukusni i imaju umirujući učinak na tijelo, čajevi su i vrlo zdravi. Mnogi čajevi pomažu s probavom, umiruju bolove u želucu i slično, a ovih pet čajeva najbolji su odabir ako s vremenom želite izgubiti neželjene kilograme.

Čaj od đumbira - čaj od đumbira korisno je piti kada smo bolesni, ali i za mršavljenje. Ovaj čaj sadrži diuretička i termogena svojstva koja mogu povećati središnju temperaturu tijela i pospješiti sagorijevanje kalorija, prenosi Health Shots. Također, pijenje čaja od đumbira poboljšava probavu i smanjuje apetit, što je još jedan razlog zašto bi ga trebalo često konzumirati.

Čaj od kamilice - mnogima omiljeni čaj od kamilice ponajviše je poznat po svojim umirujućim učincima. Zahvaljujući tim učincima, konzumiranje čaja od kamilice može pomoći u mršavljenju poboljšavajući kvalitetu sna. Bolji san pomaže u regulaciji hormona poput kortizola i grelina koji utječu na apetit i skladištenje masti. Zato se često preporučuje piti čaj od kamilice prije spavanja kako bi mogao utjecati na to da bolje spavamo.

Čaj od paprene metvice - aj od paprene metvice poznat je po osvježavajućoj aromi i umirujućem učinku na tijelo te je jedan od čajeva koje bismo trebali piti ako s vremenom želimo skinuti višak kilograma. Pijenje ovog čaja pomaže kod probave i smanjuje potrebu za prejedanjem i grickanjem nezdrave hrane te može ublažiti osjećaj stresa. 

Čaj od rooibosa - čaj od rooibosa bogat je antioksidansima koji pomažu u smanjenju hormona stresa. Hormon stresa utječe, a često i potiče glad. Ovaj je čaj poznat po tome što ne sadrži kofein te predstavlja odličnu opciju za one koji žele smanjiti unos kofeina u tijelo. Također, pomaže u regulaciji razine šećera u krvi.

Zeleni čaj - zeleni čaj bogat je antioksidansima, kao što su flavonoidi, posebice katehin, te potiče normalan rad metabolizma i pospješuje sagorijevanje masti. Katehin u zelenom čaju pomaže u razgradnji viška masnoće, dok katehin i kofein u kombinaciji povećavaju potrošnju količine energije koju tijelo koristi, prenosi Health Shots.

Pa onda, isprobajte neki čaj ujutro... možda vam se svidi ;)

22.05.2024. 08:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.05.2024. 08:59
    moze zeleni caj
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh