« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 24 dana i 2 sata
SAVJETI

Dva dodatka prehrani za bolji i brži metabolizam

U kombinaciji s uravnoteženom prehranom i redovitom tjelovježbom ovi dodaci mogu pomoći optimizirati metabolizam i opće zdravlje

Zeleni čaj je čudo, to već znamo...
Zeleni čaj je čudo, to već znamo... (Arhiva)
Više o

kofein

,

metabolizam

,

zeleni čaj

Dakle, prvo malo školice - učinkovit metabolizam odnosi se na sposobnost tijela da pretvara hranu i piće u energiju, osiguravajući optimalnu upotrebu hranjivih tvari i minimalno skladištenje masti. Iznenađujuće, neki dodaci prehrani mogu igrati ključnu ulogu u jačanju metaboličke učinkovitosti, podupirući različite tjelesne procese.

U kombinaciji s uravnoteženom prehranom i redovitom tjelovježbom ovi dodaci mogu pomoći optimizirati metabolizam i opće zdravlje. Liječnik dr. Kubanych Takyrbashev otkrio je dvije odlične opcije.

Ekstrakt zelenog čaja - ekstrakt zelenog čaja popularan je dodatak, poznat po svom potencijalu da poboljša metabolizam. Može poboljšati osjetljivost na inzulin i podržati cjelokupno metaboličko zdravlje. Kao dodatak, može biti koristan dodatak uravnoteženoj prehrani i aktivnom načinu života za one koji žele poboljšati svoju metaboličku učinkovitost. "Ekstrakt zelenog čaja dodatak je koji često predlažem. Sadrži katehine, osobito epigalokatehin galat (EGCG), poznat po tome što ubrzava metabolizam i potiče oksidaciju masti. EGCG potiče termogenezu, proces stvaranja topline i sagorijevanja kalorija", kaže dr. Takyrbashev za SheFinds.

Kofein - kofein, koji se obično nalazi u kavi, čaju i raznim dodacima prehrani, djeluje stimulirajući središnji živčani sustav što može ubrzati metabolizam i potaknuti sagorijevanje kalorija.

Takyrbashev dodaje da bi kofein mogao povećati budnost dok privremeno poboljšava metabolizam. "Pospješuje termogenezu, proces proizvodnje topline u tijelu, povećavajući sagorijevanje kalorija. Štoviše, kofein može poboljšati izvedbu vježbanja, dodatno pridonoseći zdravlju metabolizma", ističe liječnik.

U kombinaciji s uravnoteženom prehranom i dosljednom tjelovježbom, ovi dodaci postaju ključni u optimizaciji metabolizma i promicanju opće dobrobiti.
Ipak, prije početka bilo kojeg novog režima suplementacije, preporučljivo je konzultirati se sa zdravstvenim stručnjakom kako bismo osigurali prikladnost i sigurnost na temelju individualnih zdravstvenih stanja.

23.05.2024. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.05.2024. 17:02
    zeleni caj ljekovit
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh