Film nema prethodne stranice
FESTIVALI

20. FPS - zanimljivi odabiri

objavljeno prije 1 dan i 13 sati

Sinoć je u kinu Kinoteka otvoren jubilarni 20. Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS uz selekciju hrvatskih eksperimentalnih filmova u programu Refleksi i prvi blok… više »

NAJAVE

Danas počinju Queer Momenti 2024

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Queer MoMenti - trodnevni kino program dugometražnog filma koji se temelji na recentnim queer filmovima, prikazanima na prestižnim filmskim festivalima. Ove godine Queer… više »

KINO

Tuškanac u gostima prikazuje ciklus Suvremeni Disney

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Tuškanac u gostima, u partnerstvu s Centrom mladih Ribnjak, otvara ciklus koji donosi najpopularnije naslove novije Disneyjeve produkcije! U sklopu programa Suvremeni Disney do kraja… više »

FESTIVAL 25 FPS

Prošireno kino i novi film Bena Riversa

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Prvi nas vodi u digitalnu šetnju prostorima videoigre GTA V - Everyday Daylight umjetničke pseudomarksističke skupine Total Refusal. Kao i u ranijim radovima prikazanima na festivalu… više »

FILMOVI

Preporuke filmova selektora 18. Festivala tolerancije

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

18. Festival tolerancije u četiri dana trajanja na 3 zadarske lokacije, u II PALAČE - Providurovoj i Kneževoj te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru prikazat će 28 filmova, a svi… više »

FILMOVI

Otvaranje nove sezone kina Kinoteka

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Nakon tri mjeseca na Ljetnoj pozornici Tuškanac od ponedjeljka, 16. rujna kreće nova sezona kina Kinoteka. Tim povodom prikazuje se Za to doba, drugi dugometražni film Gorana… više »

FILMOVI

Queer MoMenti 2024 - filmski festival

objavljeno prije 7 dana i 15 sati

Queer MoMenti - trodnevni kino program dugometražnog filma koji se temelji na recentnim queer filmovima, prikazanima na prestižnim filmskim festivalima.  Ove godine Queer… više »

KINO

Tuškanac u gostima donosi ciklus posvećen izazovima odrastanja

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

Program Tuškanca u gostima narednih dana posvećen je mladenačkim boljkama, stoga u okviru ciklusa Film odrastanja donosi naslove koji se bave adolescentskim previranjima i pitanjima… više »

FESTIVALI

2. Japanski filmski festival – za sve ljubitelje japanske animacije!

objavljeno prije 16 dana i 10 sati

U Japanu ljudi svih dobi i društvenih slojeva čitaju mangu - japanske grafičke romane i stripove, dok je anime širok pojam za japansku animaciju, a često pretpostavlja animiranu… više »

FPS

Natjecateljski program 20. Festivala 25 FPS

objavljeno prije 17 dana i 13 sati

Jubilarni 20. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS održat će se od 24. do 28. rujna 2024. u zagrebačkom kinu Kinoteka. Poseban program planiran je, po običaju, u Rijeci 3. i 4.… više »

FILMOVI

In memoriam: Shelley Duvall u KIC-u

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

Tuškanac u gostima rujanski program započet će ciklusom posvećenim nedavno preminuloj Shelley Duvall - svestranoj glumici kojoj su razigrana pojavnost te intenzivna emocionalna… više »

FILMOVI

33. Dani hrvatskog filma predstavljaju odabrane filmove natjecateljskog programa

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

33. Dani hrvatskog filma objavljuju rezultate selekcije prestižnog natjecateljskog programa, koji će biti prikazan od 17. do 20. listopada u karlovačkom Kinu Edison. Odabrani filmovi… više »

COOL

Lauba i ovog ljeta ugošćuje najbolje s festivala Cinehill

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Sjajnu atmosferu iz prekrasnog ambijenta Gorskog kotara festival Cinehill donosi i na zagrebački asfalt. Točnije, u jednu od najvažnijih gradskih kulturnih institucija - Laubu.… više »

FILM

Pet filmskih radionica Frooom!

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U Zagrebu, u osnovnoj školi Dr. Ivan Merz, organizacija Bacači sjenki već dvanaestu godinu za redom održava svoje intermedijalne filmske radionice za djecu i mlade funkcionalne filmske… više »

FILMOVI

“Nakon ljeta” Danisa Tanovića otvorio 30. Sarajevo Film Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Praćen ovacijama i gromoglasnim pljeskom publike, novi film oskarovca i dvostrukog dobitnika berlinskog Srebrnog medvjeda Danisa Tanovića "Nakon ljeta" otvorio je u petak jubilarno,… više »

skrolaj na vrh