Film nema prethodne stranice
FILMOVI

Meg Ryan dobiva nagradu u Sarajevu

objavljeno prije 21 sat i 46 minuta

Holivudska zvijezda poznata po svojoj svestranosti i prirodnom šarmu u svakoj ulozi koju igra, Ryan će također predstaviti posebnu projekciju svoje hit romantične komedije iz 1998.… više »

ZANIMLJIVO

Glasovni umjetnici protiv AI

objavljeno prije 2 dana

- Modeli koje koriste uvježbani su na našim glasovima bez našeg pristanka, bez ikakve naknade, rekla je Reutersu Leeanna Albanese, glasovna glumica u videogri "Persona 5… više »

NAGRADE

Cinehill Propeller filmu "Kad svane dan" Runara Runarssona

objavljeno prije 8 dana i 2 sata

U obrazloženju glavnog žirija, kojeg su činili Milja Mikkola, Luka Peroš, Danilo Šerbedžija i Yesim Ustaoglu, stoji da film nagrađuju "zbog poetskog i… više »

NOVOSTI

Hrvatska koprodukcija "Pod sretnom zvijezdom" na Mostri

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Film je nastao u koprodukciji s hrvatskom kućom Restart, a koproducentica Vanja Jambrović kaže kako je bilo sjajno iskustvo koproducirati film jednog od najboljih europskih… više »

FILMOVI

I opet Film u šumi na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 10 dana

Kolovoz na Ljetnoj pozornici Tuškanac donosi projekcije novih filmova, podsjetnik na klasike koje smo voljeli gledati te podsjetnik na filmove koji su obilježili godinu, među kojima… više »

PULA

Otvoren 71. Pulski filmski festival

objavljeno prije 24 dana

Projekcijom "ljubavne priče umočene u hrvatsku stvarnost" Grlić obilježava točno 50 godina od kada je na tom festivalu prikazao svoj dugometražni prvijenac "Kud puklo da puklo". Marasovićev… više »

FILMOVI

Otvorene su prijave za 33. Dane hrvatskog filma

objavljeno prije 27 dana i 2 sata

Prijave su otvorene u sljedećim kategorijama: kratkometražni i srednjometražni igrani film (do 60 minuta) dokumentarni film animirani film eksperimentalni film namjenski film (uključuje i… više »

FILMOVI

"Domaćinstvo za početnike" u kinima od 18. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec

Neukrotiv, dirljiv i neočekivano duhovit prikaz jednog napučenog i posve netipičnog kućanstva u suvremenom Skopju, Domaćinstvo za početnike redatelja Gorana Stolevskog 18. srpnja stiže u… više »

KINO

Tuškanac u gostima ciklus 'Filmovi koje volite' prikazuje i na otvorenom

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Program Tuškanca u gostima tijekom srpnja moguće je pratiti i na otvorenom! Naime, za toplih ljetnih večeri i pod vedrim nebom, na krovnoj terasi Ljetnog kina Ribnjak prikazivat će se… više »

FILMOVI

Tuškanac u gostima - Wong Kar-wai

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Tuškanac u gostima tijekom srpnja, u Kulturno informativnom centru KIC, nastavlja prikazivati filmove majstora suvremene kinematografije - hongkonškog redatelja i scenarista… više »

BRAVO!

Sigourney Weaver dobiva počasnog Zlatnog lava

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zvijezda filmova "Alien", "Avatar" i "Gorile u magli" planira osobno preuzeti nagradu u Veneciji potkraj kolovoza. Festival se održava od 28. kolovoza do 7. rujna, 81. put zaredom. Direktor… više »

FILMOVI

Tuškanac u gostima prikazuje filmove koji buntom reagiraju na konvencionalnost

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Zadnji tjedan u lipnju Tuškanac u gostima obilježit će novim izdanjem Kratkog utorka, ovog puta posvećenog elementima bizarnosti u kinematografiji, dok je u sklopu programa Moj jedini… više »

PRIJAVITE SE

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Prijave su otvorene u sljedećim kategorijama: kratkometražni i srednjometražni igrani film (do 60 minuta) dokumentarni film animirani film eksperimentalni film namjenski film (uključuje i… više »

FILMOVI

Taking on Taylor Swift na TLC-u

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Ovo je okosnica dokumentarnog specijala „Taking on Taylor Swift" koji je na TLC programu od 19. lipnja u 21:00 h. Tužba iz 2017. godine, koja je okončana i odbačena 2022. godine,… više »

ZANIMLJIVO

Retrospektiva Wong Kar-waija

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Tuškanac u gostima ovog mjeseca, u Kulturno informativnom centru KIC, prikazuje prvi dio ciklusa posvećenog jednoj od najutjecajnijih figura suvremene kinematografije -… više »

skrolaj na vrh