Ekosfera
WTF?!

Ima li kupus rudimentarnu inteligenciju?

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Biolog s instituta u Bonnu František Baluška iznio je teoriju koja bi mogla imati dalekosežne posljedice za naše shvaćanje prirode, a mogla bi izravno utjecati na… više »

O, BROTHER

Glavnom genetičaru Monsanta najveća nagrada za poljoprivredu?

objavljeno prije 11 godina

Monsanto ima načina za ulazak u medije uz pozitivne reakcije, no ovoga su puta definitivno pretjerali. Naime, dobitnici World Food Prize, poljoprivrednog ekvivalenta Oscara ili Nobela… više »

WTF?!

Šokantan popis hrane koja sadrži GMO sastojke

objavljeno prije 11 godina

GMO je štetan, to je već toliko puta dokazano da je nepotrebno govoriti, no zbog Monsanta i njihovog dijaboličnog utjecaja na svjetska zbivanja u zadnjih 70-ak godina jednostavno se ne… više »

NOVI BROJ

Maslinar za lipanj na svim kioscima

objavljeno prije 11 godina

U novom broju časopisa Maslinar, prema najavama prognostičara Lovre Kalina, ove godine ne bismo trebali imati problema sa sušom. Ipak, i ako ne budemo imali problema sa sušom,… više »

GENIJALNO

Indija proglasila dupine osobama ne-ljudskog obličja

objavljeno prije 11 godina

Indija - i osobito sljedbenici hinduizma, ionako imaju osobit odnos prema životinjama. Ipak, kad je riječ o morskim sisavcima, mnogi Indijci će možda provesti čitav život a da nikad nisu… više »

ČESTITKE

Sretan vam Dan zaštite okoliša!

objavljeno prije 11 godina

Danas, 5. lipnja 2013. godine obilježava se Dan zaštite okoliša, iako, sudeći po okolišnim propisima u Hrvatskoj, izglednije je da obilježavamo Dan zaštite… više »

GENIJALAC

Birke Baehr, klinac kojeg Monsanto ne voli

objavljeno prije 11 godina

Monsanto ne voli Birkea Baehra, klinca koji je na TED talku pred tri godine podigao publiku na noge svojom fantastičnom prezentacijom u kojoj je jednostavno objasnio sve što Dow, Kraft… više »

BRAVO!

Održan prosvjedni marš protiv Monsanta

objavljeno prije 11 godina

Nekoliko stotina građana koje su u Zagrebu okupili aktivisti s Facebook stranice Sjeme uništenja - Mala Opuncija, zatražili su bojkot velikih međunarodnih tvrtki poput Monstanta… više »

OPREZ!

Invazivne vrste biljaka okupirale Hrvatsku

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Rezultati su to istraživanja skupine znanstvenika sa Sveučilišta u Zagrebu objavljeni u najnovijem broju međunarodnog znanstvenog časopisa Comptes Rendus Biologies. Iako se… više »

GMO PODZEMLJE

Sudbina našeg sjemena u EU

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Nakon žestokog otpora novoj uredbi koji su jasno iskazali građani cijele Europe (udruge, poljoprivredna gospodarstva, mali proizvođači) niz izmjena donesen je u zadnji čas te je novi… više »

Pridružite se Maršu protiv Monsanta 25. svibnja

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Monsanto je jedna od najozloglašenijih korporacija u svijetu, najpoznatija po proizvodnji GMO sjemena i pesticida. Aktivisti širom svijeta ujedinili su se u borbi protiv tvrke… više »

STOP SPECIZMU

Svjetski dan životinja iskorištavanih u laboratorijima

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Povodom Svjetskog dana "laboratorijskih" životinja, Udruga Stop specizmu predstavlja plakat kojim želi ukazati na vivisekciju, poznatije kao testiranje na životinjama. Žrtve vivisekcije su… više »

NARAVNO

Zelenilo u gradu poboljšava zdravlje

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Zelenilo u gradu uvelike pomaže u očuvanju i poboljšanju zdravlja građana, pokazalo je istraživanje Sveučilišta u Exeteru objavljeno u časopisu Psychological Science. … više »

DOBRI I LOŠI

Voće i povrće s najmanje pesticida

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Pesticidi su jedno od najvećih zala modernog doba, zahvaljujući prvenstveno sveprisutnom Mosantu, no ipak se može pronaći ponešto voće i povrća koje nema pesticida u količinama koje su… više »

EARTH DAY

Danas je Dan planeta Zemlje

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Svake se godine 22. travnja na svim kontinentima održavaju brojna događanja posvećena očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta. Na taj dan sjetimo se… više »

skrolaj na vrh