Ekosfera nema prethodne stranice
LOŠE...

Švicarski ledenjaci u zadnjih 10 godina smanjili se za pet posto

objavljeno prije 1 sat i 30 minuta

Zaštitni znak Švicarske, ledenjaci, izgubili su desetinu svojeg volumena u zadnjih pet godina, što je najbrža zabilježena stopa njihova otapanja dosad, podaci su… više »

BRAVO

Tele2 proslavio rođendan u šumi

objavljeno prije 18 sati i 46 minuta

Ne možda, već sasvim sigurno oko 150 zaposlenika Tele2 danas je bilo u šumi. I to zato što su uobičajeni radni dan zamijenili sadnjom više od tri tisuće sadnica smreke… više »

AKTIVIZAM

Svjetski dan hrane: zahtjev Saboru

objavljeno prije 20 sati i 17 minuta

16. listopada 2019. godine obilježava se Svjetski dan hrane kojemu je cilj podizanje globalne svijesti o problemima krajnjeg siromaštva, nestašice hrane i zagađenja vode kroz… više »

SJAJNO!

Naša dobra hrana 3 – pozitivni utjecaji ekoloških modela hrane

objavljeno prije 23 sata i 30 minuta

Treća Konferencija o održivosti prehrambenog sustava pod nazivom Naša dobra hrana održat će se u subotu, 19. listopada 2019. godine na Agronomskom fakultetu u… više »

EKOSFERA

Ozonska rupa je manja, ali...

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Oporavak ozonskog omotača iznad Antarktike ne smijemo shvaćati zdravo za gotovo te i dalje moramo biti oprezni, poruka je dr. Jonathana Shanklina, jednog od znanstvenika koji je prvi,… više »

DIVERZITET

Prvi cjelovit popis slatkovodnih riba

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

Slatke vode u Hrvatskoj nastanjuje 137 vrsta riba i paklara što predstavlja izuzetno visoku raznolikost na relativno malom području, a više od trećine njih živi na ograničenom… više »

EH, DA...

U srcu klimatske krize nalazi se industrija fosilnih goriva

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Podaci koje je prikupio američki Institut za klimatsku odgovornost i koje je objavio Guardian, potvrđuju ono što mnogi već znaju: u srcu klimatske krize nalazi se industrija fosilnih… više »

UFF!

Stotine toplinskih rekorda srušeno ljetos

objavljeno prije 6 dana i 19 sati

Gotovo 400 temperaturnih rekorda srušeno je na sjevernoj polutki tijekom ljeta, pokazala je analiza temperaturnih zapisa, prenosi BBC. Rekordi su srušeni u 29 zemalja od 1.… više »

AKTIVIZAM

Klimatska pobuna širom svijeta

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Akcije se održavaju širom svijeta u velikim gradovima među kojima su Berlin, London, Pariz, Madrid, Amsterdam, New York i drugi. Aktivisti za zaštitu klime iz pokreta… više »

STRAŠNO!!

Svaka peta vrsta divljih životinja predmet je trgovine

objavljeno prije 8 dana i 18 sati

Više od 5500 vrsta ptica, sisavaca, vodozemaca i gmazova predmet je trgovine na tržištu divljim životinjama, što je otprilike 50 posto više nego što se… više »

OBILJEŽAVANJE

Dan zaštite Dinarida

objavljeno prije 8 dana i 22 sata

Generalna Skupština Parkova Dinarida - mreže zaštićenih područja Dinarida proglasila je 7. listopad Danom zaštite Dinarida s ciljem naglašavanja značaj prirodne i… više »

MA DA?

Indija zabranjuje plastične vrećice

objavljeno prije 9 dana i 21 sat

Program indijskog premijera Narandre Modija Swatch Bharat - Čista Indija već godinama ima kao zaštitni znak naočale Mahatme Gandhija. Modi smatra da još… više »

EHHH...

Još jedan globalni temperaturni rekord pao u rujnu

objavljeno prije 10 dana i 18 sati

Protekli mjesec bio je najtopliji rujan otkako su klimatolozi Europske unije počeli 1981. nadzirati kretanje temperatura, te predstavlja novi u nizu zabrinjavajućih temperaturnih rekorda.… više »

STRAŠNO!!

Više od 50 posto endemskih europskih vrsta drveća je ugroženo

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Više od polovine endemskih europskih vrsta drveća ugroženo je i moglo bi izumrijeti, kaže se u studiji Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN). Čak 58 posto od 454 europske… više »

INICIJATIVE

Europski dani promatranja ptica

objavljeno prije 12 dana i 1 sat

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine za vikend 5. i 6. listopada. EuroBirdwatch je međunarodni događaj koji organiziraju… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh