Biznis
NEMA KRIZE

Bruto dobit banaka u Hrvatskoj 2,22 milijarde kuna

objavljeno prije 14 godina

Banke u Hrvatskoj u prvoj su polovici ove godine ostvarile dobit prije oporezivanja u ukupnom iznosu od 2,22 milijarde kuna, pokazuju privremeni nerevidirani podaci za kreditne institucije… više »

ODLUČENO

Podravka otkupljuje pšenicu za 1,20 kuna uz nadoknadu cjenovne razlike

objavljeno prije 14 godina

Koprivnička Podravka nastavlja s otkupom pšenice ovogodišnjeg roda po novo definiranoj cijeni od 1,20 kuna po kilogramu, a svim će poljoprivrednim proizvođačima od kojih je… više »

178 MILIJUNA EURA

Dug Ljubljanske banke podijelit će Hrvatska i Slovenija?

objavljeno prije 14 godina

Dug Ljubljanske banke prema hrvatskim štedišama po slovenskim podacima od 31. prosinca 2009. godine iznosi 178 milijuna eura, a postoje nagađanja da bi u konačnom… više »

AMERIKANCI SE BOJE

Cijena pšenice mogla bi snažno rasti zbog suše u Rusiji

objavljeno prije 14 godina

Cijene pšenice mogle bi porasti na robnoj burzi u Chicagu za više od 20 posto, na čak 8,50 dolara za bušel, zbog suše u Rusiji koja prijeti smanjivanjem izvoza te… više »

FIRENTINSKA ŠKOLA REGULACIJE

Od ove godine dodjeljuje se nagrada za energetsku transparentnost

objavljeno prije 14 godina

Transparentnost je osnovni preduvjet za učinkovito funkcioniranje energetskih tržišta i odnosi se ne samo na transparentna tržišna pravila, već i na transparentne kriterije za… više »

PODIZANJE RENTABILNOSTI

Konzum povećao profit

objavljeno prije 14 godina

To je povećanje za 30,5 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća Konzuma objavljenog na Zagrebačkoj burzi. Ovakav poslovni rezultat… više »

ROHATINSKI:

Kad se riješi problem starih štediša, Ljubljanska banka može u Hrvatsku

objavljeno prije 14 godina

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Željko Rohatinski izjavio je danas, nakon razgovora s premijerkom Jadrankom Kosor, kako ne zna kakvo će biti rješenje stare devizne štednje… više »

BEŽ KNJIGA

Gospodarstvo SAD-a i dalje se slabo oporavlja

objavljeno prije 14 godina

Američko gospodarstvo i dalje se ne oporavlja. Američka središnja banka (Fed) u svom je redovnom izvješću navela da je tempo oporavka u proteklih nekoliko mjeseci usporio ili je… više »

MJERE ŠTEDNJE

Irci više nemaju kovanica u svojim kasicama prasicama

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Irci su opustošili su svoje ''kasice prasice''. Stanovnici Irske suočeni su s najduljom recesijom u Europi, a vlada je uvela vrlo stroge mjere štednje. Irska središnja… više »

DOKAPITALIZACIJA

Sedam europskih banaka palo na stres-testu

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Sedam europskih banaka, od njih 91, nije prošlo provjeru izdržljivosti i morat će biti dokapitalizirane, objavio je u petak Odbor europskih bankovnih supervizora (CEBS). CEBS nije… više »

IZVJEŠĆE UNCTAD-A

Očekuje se povećanje i globalni oporavak stranih ulaganja

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

"Očekuje se povećanje globalnih tokova na više od 1200 milijardi dolara u 2010., dalji rast na 1300 do 1500 milijardi dolara u 2011. te kretanje prema 1600 do 2000 milijardi dolara u… više »

PROMJENE

Stjepan Mesić novi član Nadzornog odbora Ingre

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Glavna skupština Ingre danas je za novog člana Nadzornog odbora te tvrtke izabrala bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića, objavila je Ingra putem Zagrebačke burze. Član… više »

LOW COST

Germanwings uvodi nove linije u Hrvatskoj

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Njemački niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Germanwings najavio je kako tijekom ljeta hrvatski putnici, osim iz Zagreba i Splita, prema europskim destinacijama mogu letjeti i iz Dubrovnika,… više »

BOOM

Izvoz ruskog oružja doseže rekordnih 9 milijardi dolara

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Izvoz ruskog oružja ove će godine dostići novi postsovjetski rekord od 9 milijardi dolara, prenijela je u utorak agencija Interfax izjavu višeg ruskog vojnog dužnosnika. "Sudeći kako… više »

DEMANTIJ

Agrokor ne namjerava kupiti srbijanski Carnex

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Iz koncerna Agrokor su izvijestili kako nisu u procesu kupnje odnosno preuzimanja mesne industrije Carnex iz Srbije. >> Agrokor preuzeo vukovarski Vupik "Agrokor nije u procesu kupnje… više »

skrolaj na vrh